13 évesen túl korai lenne hogy edzőterembe menjen a fiam?
Figyelt kérdés
Én jártam pár évet mikor fiatalabb voltam de emlékeim szerint nem voltak akkor ilyen fiatalok. A gyerekemről: 13eves
Kb 70kg
172 cm magas
Azon gondolokodok hogy újra menjek en is. A fiam ebben biztatott es azt mondta hogy o is jonne szivesen. Szerintetek tul korai meg neki vagy mar eleg nagy?
nem, de érdemes edzőhöz fordulni, mely mozgás formákat ajánlja ilyen fiatalon
2022. jan. 4. 18:22
2/11 anonim válasza:
Nem az, sőt. Nagyban befolyásolja a felnőttkori egészséget és testalkatot az, hogy fiatalon, fejlődő szervezettel milyen életmódot élt az ember. Menj el vele, edzetek közösen. Ha ilyen apám lett volna...
2022. jan. 4. 18:34
3/11 anonim válasza:
Normális termekbe be sem engedi ennyi idősen jogi és anatómiai okok miatt.
2022. jan. 4. 19:04
4/11 anonim válasza:
Valóban nem engedik be hivatalosan. Nem véletlenül. 13 évesen hiányoznak azok a hormonok, amik kellenek a normális testépítéshez, és fizikailag sem alkalmas még a teste a nagy súlyokhoz, nagyon könnyű lesérülni idősebb korban is, ha nem figyel oda az ember, egy gyerekre ez hatványozottabban igaz.
Viszont elég nagy a súlya már most, szóval a mozgást simán belehetne iktatni, és nem megvárni, hogy 120 kilós legyen.
Otthon is simán lehet saját súllyal sportolni, akár együtt is, javulna az állóképessége, formásodna a teste, és megszokhatná kicsit az egészséges táplálkozást, aztán 2-3 év múlva folytathatjátok terembe, amit elkezdtetek otthon.
2022. jan. 4. 19:18
5/11 anonim válasza:
Szerintem inkább ilyen korban inkább sajáttestsúlyos edzést csináljon, ne emelgessen nagy súlyokat! Hajrá nektek!
2022. jan. 4. 19:26
6/11 anonim válasza:
A teremben nem csak súlyokat lehet emelni.
Nagy súlyokat tényleg hanyagolnia kell még, de kisebb súlyokkal és a saját testsúlyával nyugodtan edzhet.
2022. jan. 4. 19:37
7/11 anonim válasza:
Gyerekek nem mehetnek be, a kérdés így tárgytalan. Vagy ha valahol mégis beengedik, akkor azért felesleges kidobni egy zsák pénzt, hogy a terembe fekvőzzön. 13 évesen nem kell nekik súly, mert szétcseszed szegény kölyök ízületét, csontozatát, felborítod a hormonháztartását... Ha nagyon muszáj veszel egy kézisúlyzó szettet neki, aprópénz, az bőven elég ebben a korban. A súlyára pedig tényleg vigyázz, jobb most elkezdeni odafigyelni rá, mint amikor már 2x ennyi lesz a tömege.
2022. jan. 4. 21:08
8/11 anonim válasza:
13 évesen a judo edzéseken már bőven tartanak erőnléti edzéseket súlyokkal. Jól felépített edzéstervvel, felügyelet mellett szerintem nincs semmi akadálya, sőt, hasznos is. Az persze más tészta, hogy nem feltétlen engedik be a kondi részre. Viszont, crossfitten is le-lehozzák a gyerekeiket a tagok, akár még fiatalabbakat is, nemtől függetlenül. Szóval mégegyszer: szerintem a kulcs a felügyeleten és a fokozatosságon van. De hát ez elmondható akkor is, ha 30 éves vagy, de az életben nem mozdultál még meg.
2022. jan. 4. 21:53
9/11 A kérdező kommentje:
Frissites:
Voltunk lent vele es lesz majd neki szemelyi edzoje. Azt mondtak hogy nem tul fiatal hozza. Koszonom a pozitiv es negativ valaszokat is.
2022. jan. 5. 17:16
10/11 A kérdező kommentje:
Illetve nem, a sulyaval kapcsolatos "kotekedeseket" nem koszonom. De most komolyan szerintetek megis miert mentunk volna ha nem azert hogy valtoztassunk rajta?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!