Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Aki csinált már ilyet, tudna...

Aki csinált már ilyet, tudna segíteni?

Figyelt kérdés

Szeretnék edzéstervet összeállítani magamnak, de fogalmam sincs, hogy kezdjek neki. Személyi edző nem opció sajnos.

Fogyásra kellene, étrendet tartanék mellette rendesen. Valaki tudna segíteni, hogy milyen gyakorlatokat keressek, egy hétre hány edzést ütemezzek milyen időkre és hogy hogyan érdemes elosztani a különböző testrészekre való fókuszálást? Nem kérem senkitől, hogy állítson nekem össze egyet, csak laikusként nem sok mindent tudok a témáról, és azt sem tudom, hogy pl. egy hétre osszam be a dolgokat, vagy egy teljes hónapot kéne betervezni, és hónap végén kezdeni előlről a tervet. Aki tudna nekem útmutatást adni az elkezdéséhez, annak nagyon megköszönném!

2021. dec. 30. 15:23
 1/9 anonim ***** válasza:
Súly, magasság, nem, kor?
2021. dec. 30. 16:07
 2/9 anonim ***** válasza:

Mennyit szeretnél leadni? Ez fontos, mert ha túlsúlyod van, és úgy akarsz megszabadulni a kilóktól, nagyon nem mindegy, milyen jellegű edzést csinálsz.

Nem tudom, mennyire érsz rá egy héten, de ajánlott a minimum 3x edzés. Ezek hosszúsága függ az edzés intenzitásától és persze a Te igényeidről is. Teljes testre szeretnél edzeni, vagy szívesebben bontanád fel az edzést külön izomcsoportokra? Kezdő vagy, vagy van már valamilyen tapasztalatod a sportolásban?

Ha nem opció a személyi edző, elsőkörben mindenképp ajánlanám, hogy nézz YouTube-on edzős videókat, ahol sokszor részletesen elmondják, mit hogyan kell csinálni, és persze rengeteg jó gyakorlatot lehet onnan tanulni. De inkább akkor online tanuld meg ezeket helyesen elvégezni, nehogy lesérülj, vagy ne legyen hatékony, amit magadtól csinálnál. Ha tudsz angolul, szívesen ajánlok csatornákat.

2021. dec. 30. 16:10
 3/9 A kérdező kommentje:

Lány vagyok, 17 éves.

Kb. 10 kilót szeretnék leadni, inkább külön izomcsoportokra bontanám az edzéseket, csak azt nem tudom, hogy milyen arányban tegyem. Sportoltam már korábban, de nem komoly szinten űztem, úgyhogy nincs sok tapasztalatom. Tudok angolul, azt megköszönném, ha ajánlanátok valamit:)

2021. dec. 30. 16:22
 4/9 anonim ***** válasza:

És hetente mennyi időt szánnál rá az edzésre?

Én kezdetben azt javasolnám, minden hétköznap eddz napi nagyjából 30-45 percet, és akkor a hétvége pihenő. Vagy ennél kevesebb edzésre lenne időd?

2021. dec. 30. 16:24
 5/9 A kérdező kommentje:
Minden napom más, szerintem minimum 30 percet mindig be tudnék iktatni a kijelölt napokon, viszont a heti 5x-i edzés biztosan nem férne bele. Ha heti 3-4x edzek mennyi ideig kéne egy nap?
2021. dec. 30. 16:33
 6/9 anonim ***** válasza:
Akkor mondjuk jelölj ki a héten 3 napot, amikor minimum egy 30 perces videót végig tudnál edzeni.
2021. dec. 30. 17:28
 7/9 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi! És hogy találhatok ilyen videókat?
2021. dec. 30. 18:06
 8/9 anonim ***** válasza:
Madfit a neve a csatornának, amit leginkább tudok Neked kezdőként ajánlani. ha megnézed a lejátszási listákat, szépen testrészekre, nehézségi szintre, edzéstípusra lebontva vannak feltöltve videói. És neki sok a "beginner friendly" content, tehát kedvedre válogathatsz.
2021. dec. 30. 21:57
 9/9 anonim válasza:
Én ajánlok neked táncos mozgást is, én azokat pl szívesebben csinálom! Én használtam izzassztóövet (2000 Ft a dechatlonba) nekem szerintem hatásos volt, de utána mindenképp pótolni kell a folyadékot mert nagyon fokozza az izzadást
2022. jan. 6. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!