Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Akinek csinált már a fül-orr-g...

Akinek csinált már a fül-orr-gégész szédülést kiváltó vizsgálatot, tudna segíteni?

Figyelt kérdés
szédülés miatt fogok elmenni orvoshoz, ahol vszinű csinálnak majd olyan vizsgálatokat, amivel provokálják/ előidézik a szédülést. Aki volt már ilyenen le tudná írni a tapasztalatait? Mennyire volt rossz, követte-e hányinger v. hányás?

2020. jan. 17. 16:34
1 2
 1/15 V. Hélix ***** válasza:
100%
Én már voltam ilyen vizsgálaton. Nálam nem okozott hányingert. A legtöbb teszt elég egyszerű pl:csukott szemmel előre kell sétálni. Van egy olyan teszt aninél vizet fröcskölnek a füledbe, az kicsit kellemetlen, de ki lehet bírni. Nálam egyensúlyérzék zavar lett megállapítva a vizsgálaton.
2020. jan. 19. 11:06
 2/15 A kérdező kommentje:
Azt megkérdezhetem, hogy milyen tüneteid voltak?
2020. jan. 21. 18:16
 3/15 V. Hélix ***** válasza:
Folyton szédültem már attól is, ha egy helyben kellett áljak.
2020. jan. 22. 20:58
 4/15 A kérdező kommentje:

Milyen jellegű volt a szédülésed? Forgó jellegű vagy ilyen zuhanó/lebegő érzésed volt? Azért kérdezem, mert nekem ez visszatérő panasz, de akkor 0-24 érzem. Nem forgó jellegű, hanem mintha zuhannék, lebegnék. Borzalmas.

Te meggyógyultál?

2020. jan. 22. 23:27
 5/15 V. Hélix ***** válasza:
Nálam olyan kb mint mikor lázad van vagy nagon fáradt vagy és szédülsz. Az egyensújérzék zavarra nincs konkrét gyógymód egyensújérzék javító gyakorlatokkal lehet csökkenteni a szédülést. Meg ez nem állandó szédülés csak, ha egy helyven kell álljak vagy ha hirtelen felállok van, hogy nagyon szédülni kezdek és visszaesek a székre, könnyebben elvesztem az egyensúlyom mint más emberek.
2020. jan. 26. 18:54
 6/15 anonim ***** válasza:

Fhu nekem olyat csináltak, hogy leültettek egy különleges székbe, be kellett csuknom a szemem és a legváratlanabb pillanatban hátradöntötték a széket. De nem szép lassan, hanem nagyon gyorsan, mint amikor hintázol a széken és felborulsz hátra, vagy kirúgják alólad a széket. Ha nem hánytam volna már ki mindent előzőleg a konstans szédülés miatt, akkor ott biztosan minden kijött volna :D

Nem biztos, hogy neked is ezt fogják, vagy hogy te is így fogsz reagálni rá, mondom én folyamatosan szédültem alapból. Labirinthitisem volt

2020. febr. 12. 20:53
 7/15 A kérdező kommentje:

Fu bakker:D es neked mitol lett labirinthised? ez fulgyulladastol van?

Gondolom hirtelen jott forgo jellegu szeduleseid voltak?

Nekem most azt mondta a neurologus, h vestibularis migrenem miatt szedulok 0-24. Bár en nem forgo jelleguen...

Ugyh vegul nem mentem ilyen vizsgalatra. De akkor jobb is..

2020. febr. 12. 21:52
 8/15 anonim ***** válasza:

Nem, sima mezei megfázás ment rá a belsőfülre, semmi fülfájás/fülzúgás nem volt ami utalt volna rá. Egyik reggel kicsit elkezdtem szédülni, eleinte nem is forgó volt hanem imbolygó, nem foglalkoztam vele. Aztán estére odáig fajult a dolog, hogy nem bírtam felállni mert azonnal dőltem mint egy darab fa. Szóval irány kórház, egy hét kezelés aztán még egy hónapba telt mire teljesen elmúlt a forgás.

Amúgy szerintem érdemes lenne elmenned teljes vizsgálatra, egyszer azért kibírható és lehet, hogy tényleg segítene

2020. febr. 14. 22:36
 9/15 A kérdező kommentje:

Nekem ez a “szédülés” visszatérő dolog. Először 5 éve kezdődött. Aztan évről évre előjött hónapokra. Két éve fél évig folyamatosan éreztem, 0-24. Nekem nem forgó jellegű, hanem olyan mintha lebegnék, vagy mintha a fejemben benne lenne maga a forgás. Fekve a legrosszabb, olyankor mintha egy gumimatracon feküdnék és alattam hullámozna a víz. És 20mp-enként olyanokat is érzek, mintha elkezdenék hirtelen zuhanni. De szószerint. Borzalmas. Emellé van még jó pár tünetem , pl. Menet közben lefele nézek mert a mozgó külvilág is rossz. Mintha az agyam nem tudná felfogni, amit a szemem lát. Pedig teljesen jó a látásom. Meg nem is az van, h homályosan làtok, hanem mintha a külvilág gyorsabban mozogna felém. Nehéz elmagyarázni.

És most mindez megint december óta, folyamatosan.

Rengeteg dokinál voltam màr, de most végre egy neurologus előállt egy diagnózissal, miszerint krónikus veszibuláris migrénem van. Amihez amúgy nagyon sok esetben nem jár fejfájás. (Nekem sincs)

Közben utánanéztem neten ennek és rengeteg embert találtam (forumokon, youtubeon) akiknek ugyanilyen tüneteik vannak és szintén migrénre gyanakszanak az orvosaik.

Szóval nekem nem volt semmi féle megfázásom, meg ez tényleg vissza vissza térő dolog.

Gondolom, hogy ami neked volt az nem állandó tüneteket produkált, hanem ilyen rohamokban jött a forgó szédülés? Meg abból a fent maradt imbolygás, egyensúlyhiány.

Egyébként voltam már fül orr gégésznél, igaz csak bele nézett a fülembe ...

egyszerűen rettegek ezektől a “megszédültetős” vizsgálatoktól. Hisz így is folyamatosan szenvedek és a poklok poklát élem meg... nem akarok még emellé rosszabbul lenni:(

2020. febr. 15. 09:25
 10/15 A kérdező kommentje:
Azt még had kérdezzem meg, h milyen gyógyszert/infúziót adtak?
2020. febr. 15. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!