Mit tegyek hogy jobban bírjam a futást ? Hamar kifúlok
Kifulok alig kapok levegőt , pedig minimális túlsúly van rajtam kb 5kg.
Van aki ducibb mégis bírja, mit csinálok rosszul?
Mi az a "hamar"?
Amikor kezdtem, 300 métert bírtam kb egyhuzamba lefutni. Most sem futok sokat (rajtam sok a túlsúly), 3 km körül szoktam megállni, de azért néha, ha elkapom a ritmust, összejön 5 is.
Fuss először keveset, amennyit bírsz. Aztán mindig kicsit többet. A futás nagyszerűen fejleszti az állóképességet. Ami most még láthatóan nincs, de lehet.
Nézd, rajtam túlsúly nincs, gyerekkorom óta sportoltam, most ki kellett hagynom két hónapot (amit főleg italozással töltöttem). Kimentem, hogy lefutok egy "laza tízest", 2.5 km-nél már a halálomon voltam, megnéztem az órám, mondom jóóó, háromig elmegyek, és hazasétálok utána.
Borzasztó nehéz visszarázódni egy ilyen rövid kihagyás után is, akkor te miért vársz magatól rögtön félmaratonokat? Nagyon szép a 3 km-ed, egy három éves kora óta sportoló ember két hónap sérülésből regenerálódás után ezt tudta kipréselni magából, akkor te is elégedj meg ezzel legyél büszke magadra, és holnap majt megy a 3.1, holnapután már 3.3, ennyi.
Viszont kezdőként én a heti 5 napot kicsit soknak érzem, szerintem kezdőnek 3 alkalom egy héten bőven belefér, így hamar alábbhagy majd a motivációd.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!