Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit kell sportolnom, ha a TRX...

Mit kell sportolnom, ha a TRX még sok? Ízületek/terhelés téma.

Figyelt kérdés

Nem bírják az ízületeim.

Úszom heti egyszer, és készen álltam, hogy egy 2. edzést is berakjak. Nyilván így most a közeljövőben ez egy 2. úszás lesz. De már elég régóta csinálom. Nyáron sokat mozogtam, túrázás, bicaj és úszás. Ez így őszre elkopott, és ezt akartam pótolni valami intenzívebb izommunkát jelentő edzéssel (tömegnövelnem kéne, ha készen állna a testem rá. Az a cél, hogy egészséges testem legyen.). De nem megy. A térdem nem bírja a terhelést. Bal vállam nem fáj, de annak is furcsa a mozgása, kattog. A gerincem az mindig rossz volt, pocsék a tartásom, és jelenleg ülőmunkát végzek. Az alsó tájékon van gond.

Mit kell csinálni ilyenkor, hogy bírjam? Milyen edzés az, ami rendberakja az ízületeimet?

Milyen étrend + kiegészítőkre kell figyelnem?

(2. cél pedig az lesz majd, hogy ha készenállok majd, akkor állóképességi sportokba kezdenék. Pl Balatonátúszás, maratonfutás, alpesi hegyek megmászása (via ferrata akár), Balaton körbetekerés egy nap alatt. Ilyesmikre el akarok jutni 1-2 éven belül. Futás az elég ízületgyilkos tud lenni. Ezért is akarom csak megfelelő felkészültség után elkezdeni.)

2021. okt. 9. 10:54
 1/4 anonim ***** válasza:
A helyedben szakembert keresnék, magánban (olyat, aki jó is, tehát akit ajánlanak). Az ideális az lenne, ha találnál egy jó orvost, aki el irányít szükség esetén további vizsgálatokra illetve ajánl jó gyógytornászt.
2021. okt. 9. 11:37
 2/4 anonim ***** válasza:

Tudom ki vagy, már múltkor kérdezted.

neked hatalmas testsúlyod van, inkább diétázz mert tönkremennek az ízületek, és mellé séta minden nap.

2021. okt. 9. 12:05
 3/4 A kérdező kommentje:

Óh, nem szerencsére. Én épp ellenkezőleg vagyok. Sovány vagyok. Talán írtam is, hogy nálam a tömegnövelés lenne a cél, hogy javítsam az állapotomat.

Akkor ezek szerint ez mindenképp gyógytornász téma?

2021. okt. 12. 10:50
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha a térded nem bírja a terhelést, a vállad kattog, és a gerinced is rossz, akkor először ezeket kéne rendbe hozni, igen. Én egy jó ortopéd orvost is beiktatnék előtte.
2021. okt. 12. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!