Futásnál mennyi idő kell ahhoz hogy az térd,boka hozzáerősödjön a terheléshez?
Figyelt kérdés
Úgy hogy kb 5 éve nem futok gyakorlatilag semmit. Lehet akár fél év is kell? 2-3 hónapja futok rövidebb távokat 3-6 km és enyhe fájdalmat szoktam a térdemben még érezni.2021. jan. 23. 14:03
1/2 anonim válasza:
Ha nagy a túlsúlyod, akkor soha nem fog igazán hozzáerősödni.
Igyál sokat, melegíts be (ez segít az izületek kenésében, melegen jobb), minőségi futócipő, ha tudod, kerüld a betont (rekortán, vagy földút), ehetsz izületvédőt (vagy csak simán sok kocsonyát), esetleg térdszorító.
Néhány célzott gyakorlat is segíthet a térdizület stabilizálásában (pl. gumiszalaggal terpesztések, keress rá), de ez főleg akkor segít, ha "oldalirányban kotyog" a térded.
Én 100 kilós vagyok, a 10 km futás egyértelműen sok és túlterhel, 5-7 km-re tudok eljárni. Ezzel kell együtt élni, sokkal jobb ez már nem lesz. Ennek az intenzitásával tudok játszani.
2/2 A kérdező kommentje:
Túlsúly nem játszik nálam, 70kg vagy 175 cm. De köszi a választ!
2021. jan. 23. 15:18
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!