Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit sportoljak, ha nem szerete...

Mit sportoljak, ha nem szeretek sportolni?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy muszáj lenne elkezdenem sportolni valamit. Egyrészt a mentális egészségem miatt, másrészt pedig a fizikai állapotom, alakom stb. miatt is. Viszont soha nem mozogtam semmit a kötelezőn felül és inkább negatív élményeket tudok kötni a sportoláshoz, soha nem élveztem, sokszor untam, sok mindent nem bírtam, ügyetlen is vagyok stb., így nincsen hozzá túl sok motivációm azon kívül, hogy muszáj lenne. Temérdek lehetőségem most sincsen (értem ezt anyagiakban vagy a helyi lehetőségekre), nincsen hozzá társaságom sem, valamit tuti nem bírok vagy béna vagyok hozzá (pl. futni egy métert sem bírok, úszni nem tudok, egy labdát nem tudok elkapni), sok mindent unok (pl. séta, bicikli, jóga, pilates, súlyzós stb. edzések) illetve sok minden nemhogy nem vonz, hanem inkább taszít (pl. az ilyen zenés-táncos dolgoktól rosszul vagyok). Fogalmam nincs mit kellene kipróbálnom, amit esetleg megszerethetnék.
2021. szept. 17. 20:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%

Nekem bejött, hogy vettem egy aktivitásmérő órát, s az "jutalmaz". Pl sétálni is kevésbé unalmas, mióta zenét vagy egész előadásokat hallgatok közben. Ellipszis trénerem van még, aközben is lehet filmet nézni. Néha youtube-ra is szoktam tornázni, épp mit találok, mert kétszer ugyanaz már unalmas :)

Ha van társaságod, aki szeret sportolni, az is lelkesítő, akkor is ha bénább vagy, s jót mosolyogtok rajta. Mindegy, hogy foci vagy tollas vagy túrázás, lényeg, hogy lehet közben beszélgetni.

2021. szept. 17. 20:32
 2/12 anonim ***** válasza:
28%
Ha nem szeretsz sportolni, akkor ne sportolj. Én sem járok pl. a Marie Claire Olvasói Klubba.
2021. szept. 17. 20:34
 3/12 A kérdező kommentje:
Szinte egész nap otthon vagyok egyedül, max. az egyetemre járok be egy-két órára és nagyjából az a napi durván 40 perc gyaloglás az összes mozgásom, ennyi. Emberekkel is igazából csak ott találkozom, a barátaimmal is nagyon ritkán tudunk összehozni személyes találkozókat. Úgyhogy emiatt kellene kitalálnom valamit, ami kapcsán kimozdulhatok otthonról, mozoghatok, emberek között lehetek, szóval amolyan "több legyet egy csapásra" módon.
2021. szept. 17. 20:40
 4/12 A kérdező kommentje:
Ja és azt írtam, hogy nincsen társaságom (se kirándulni, se tollasozni, se focizni, se semmi), úgyhogy vagy egyedül vagy valamilyen szervezett keretek között (de totál amatőr felnőtteknek nem tudom milyen csapatos sportolási lehetőségek vannak...) tudok csak sportolni. Az ilyen otthoni tornákhoz és sétáláshoz stb. nekem abszolút nincsen motivációm, percek alatt megunom és nem is szeretem csinálni, otthoni edzőgépekre pedig pénzem sincs.
2021. szept. 17. 20:42
 5/12 anonim válasza:
75%

Bővítsd a kört és keress valami olyat, ami kihívást jelent és nem feltétlenül fizikálisan.

Mondjuk ha az anyagiak is korlátosak, akkor szűkül a kör.

Nézd végig a sportágakat és próbálj ki párat, ami nem teljességgel tűnik képtelenségnek.

Íjászkodás? (lesz izomlázad)

Tájékozódási futás? (senkit nem zavar, ha sétálsz és nem unalmas, mert próbálsz nem eltévedni)

2021. szept. 17. 23:04
 6/12 A kérdező kommentje:
Íjászkodásra itt nincsen lehetőség, de egyébként sem vonz és nem is ilyen jellegű sportot keresek. Mármint inkább olyan sportot szeretnék elsősorban, ami azért ennél aktívabb és átmozgatja a testem. A tájékozódási futás/gyalogolva pedig gyakorlatilag ugyanaz mintha csak simán elmennék futni, sétálni, ebből a szempontból nem jelent különbséget.
2021. szept. 17. 23:17
 7/12 anonim ***** válasza:
39%
Box.
2021. szept. 18. 00:07
 8/12 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem neked mindegy...
2021. szept. 18. 00:33
 9/12 anonim ***** válasza:
77%

Írd be a Googleba, milyen sportkörök vannak a környékeden. Nálunk van vívás, karate, ezek pont ilyesmik, hogy nem gyúrás, emberek között vagy és nem kell futni meg nincs labda.

Vagy menj el még több kifogást keresni, addig is mozogsz :P

2021. szept. 18. 06:57
 10/12 A kérdező kommentje:
Beírtam, nagyon kevés lehetőség van, az edzőtermi edzéseken kívül szinte semmi vagy max inkább gyerekeknek. Vívás nincsen, karate és kickbox van, de azok nem tetszenek.
2021. szept. 18. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!