Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 4 hónap alatt sikerülhet...

4 hónap alatt sikerülhet leadni 13 kilót?

Figyelt kérdés
Most vagyok 98 kiló és 189 cm. 85 kiló szeretnék lenni decemberre. Mivel a futást nem bírta a térdem ellipszist használok intenzív 40 percet (400-500kcal) egy héten 6 alkalommal. Még 2 hete nagyon sokat ettem ok nélkül ( volt 4000 kalória is sokszor de 3 ezret mindig bőven meghaladta). Azóta viszont 2000 kalóriát viszek be max /nap
2021. aug. 14. 08:00
 1/8 A kérdező kommentje:
És ne jöjjön senki ilyen ezer kalóriás gyilkos dolgokkal mert edzés mellett és még anélkül is az marha kevés és szerintem egészségtelen is a szervezetet szenvedtetni
2021. aug. 14. 08:01
 2/8 anonim ***** válasza:
76%

"És ne jöjjön senki ilyen ezer kalóriás gyilkos dolgokkal "

Talán nem ekkora ütemet kellene megcélozni, vagy nem ekkora edzéskapacitással, ha nem akarsz ilyen választ.

866kcal-os deficit kell/nap ha jól számolom (13kg*8000kcal/kg/120nap).

Az intenzív 40 perc/6 nap fenntarthatósága is kétséges számomra.

Akkor menne esetleg, ha nem lenne intenzív (azaz kb ez lenne neked a laza tempó).

Szóval ha nem építetted fel korábban a kardio/kalória égetési "kapacitást", akkor sok esély nincs erre.

2021. aug. 14. 08:12
 3/8 anonim ***** válasza:
52%
Heti 1 kg a realis. A 40 perc viszont keves, tok mindegy mit ir ki a gep, a zsir kb 30 perc utan kezd el egni, addig mas energia forrast hasznal a tested.
2021. aug. 14. 08:13
 4/8 A kérdező kommentje:
Kedves első válaszoló! Mikor elkezdtem használni a gépet még 10 perc se ment kB egyből elfáradt a combom! Aztán sikerült a 30 perc, azóta kétszer növeltem 5perccel így most 40 perc! És igen, nagyon nehéz! Sokszor fáradtnak érzem a lábaim, de elegem van a nagy gyomromból! Most olyan akaraterő van bennem ezzel kapcsolatban, hogy elakarom takarítani az egész lustálkodással és zabálással felszedett ocsmány és aránytalan zsírt. Nem állhatok le, és még tokám is van fuj.
2021. aug. 14. 08:21
 5/8 A kérdező kommentje:
Szűkös az időkeret is, de nem érdekel. 12 órás nappalos műszak után is muszáj vagyok edzeni, vagy 12 órás éjszakás előtt! Edzés végén izzadságban úszik az egész testem, a pulzus pedig felmegy 160ra ( igaz az elején se kíméltem magam, szerintem akkor csak az akarat segített, hogy ne essek össze, mert volt olyan, hogy úgy éreztem furán ver a szívem, tuti sok volt neki az akkor. Azóta simán bírom és lihegek mint egy kutya)
2021. aug. 14. 08:27
 6/8 anonim ***** válasza:
Maradj az aerob tartományban (vagy kicsit az alatt) diéta során. Fönt kiválasztod a korod és lefele haladva abban az oszlopban megnézd a pulzus értékeket: [link]
2021. aug. 14. 08:40
 7/8 anonim ***** válasza:

Akkor is többlet erőforrást emészt fel a regenerációból hogy most épül ki a kapacitás rá.

Ha ez neked 160-as pulzus akkor rövid időn belül úszni fogsz a kortizolban, aminek hatására a szervezet vissza fog fogni minden "működési" energiaráfordítást, hogy a keringési/ideg/immun rendszert "javítsa", aminek hatására a kalória felhasználás oldal vissza fog esni.

Azért azt te sem gondolhatod, hogy a gazella elől végtelenségig lehet futni abban az ütemben és amúgy a szervezeted "just for fun" alapon van egy alacsonyabb erőkifejtési pályán.

2021. aug. 14. 09:12
 8/8 anonim ***** válasza:
Le lehet, de h neked igy sikerul e azt senkise tudja.. en normalisan edzenek inkabb terembe es utanna kardioznek. De fugg a genetikadtol is. Nyomjad aztan meglatod
2021. aug. 14. 15:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!