Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mitől fájnak a lábaim ?

Mitől fájnak a lábaim ?

Figyelt kérdés

remrég elkezdetem eljárni futni de egy idő után el kezdtek fájni a lábaim.

Két futás között mindig tartottam 1-2 nap pihenőt de egyre jobban fátak a lábaim , most már egy-egy hetet is kiagyok de futás közben kifejjezetten fáj. Nem vagyok túlsújos 176cm és 76 kiló.

túl eröltettem magam ? vagy mitől lehet ez ?

Nem az izmaim fájnak hanem inkább az izületeimen éérzem , pedig nagyon puha talpú sport cipőben szoktam futni

2021. júl. 31. 12:40
 1/4 anonim ***** válasza:
22%
Én mindig mondtam, hogy a futásnak semmi értelme, csak kicsinálja az izületeket. Nem mindenkinél azonnal, de a futkározó emberek 50 éves korukra járni sem fognak tudni. Akkor aztán marhára megérte. Nem beszélve arról, hogy semmit sem ér. 3 hónapig rendszeresen futottam, a végén már 7 km ert. Aztán láttam, meg éreztem, hogy ez egy fatális baromság. De hát, ez a trend, mindenki fut 😀 Menni kell.
2021. júl. 31. 13:30
 2/4 anonim ***** válasza:
30%
A futást elég nehéz elkezdeni szerintem.Sok ember nem jut el addig,hogy igazán élvezze a futást.Mivel eleinte szinte csak kudarcok érik.Én is így voltam,eleinte nem tudtam futni 2 km-t sem.Fájt a lábam,izomláz,térd,ízületi fájdalmak,boka, sípcsont,vádli, minden amit el lehet képzelni. Aztán elmúlt minden magától. A titka a rendszeresség és a kitartás.Át kell lendülni egy ponton és akkor nagyon jó lesz futni.Csak ezt a pontot nehéz elérni.Sokan feladják mielőtt átlendülnének ezen. Futócipőből a legegyszerűbb,leglaposabb a legjobb.A mezítlábas futócipők.Nincs szükség párnázott,hiper-szuper cipőkre. A lábad elvégzi azt amire kitalálták nyugi. A lényeg,hogy nagyon sokat kell futni,rengeteget.Előbb-utóbb hozzászokik a test,nincs más választása ha látja,hogy állandóan futás van.
2021. júl. 31. 16:07
 3/4 anonim ***** válasza:
0%
Erről majd az ortopédiai szakrendelésen is ilyen lelkesen beszéljél 😀
2021. júl. 31. 16:36
 4/4 anonim ***** válasza:

az izomzat és az ízületek nincsenek felkészítve a rázó becsapódó terhelésre amit a kocogás okos.

minden 1s ugrásnál 76 kiló csapódik be 1 lábadra hosszirányban.

rendszeres kocogás elkezdése előtt szokás tartani minimum 2 hónap saját testsúlyos guggoló és vádli edzést, hogy felkészítse a terhelésre az izmokat az ízületeket.

tehát amit írsz az logikus eredmény.

2021. júl. 31. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!