Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mitől fog ez változni, vagy...

Mitől fog ez változni, vagy mikor, ha nulláról kezdtem az edzést?

Figyelt kérdés

Évekig nem sportolhattam betegség miatt, csak ,,egészségügyi sétákat’’ tehettem (röhejes, tudom), így pont amikor növésben voltam nem erősödtem meg. Nem híztam el, nem a fogyás miatt akarok edzeni, hanem mert rettenetesen gyenge vagyok, kb semmi izmom.

De pont emiatt most, amikor már elkezdhettem sportolni, egyszerűen alig bírok valamit. Konkrétan negyed órát vagyok képes edzeni és kész, meghaltam. Attól félek, hogy sosem fogok megerősödni, mert hetek óta alig fejlődtem valamit és nem látom, hogy fogok egyről kettőre jutni.

Szerintetek van esély rá, hogy egy idő után többet bírok majd? Mert azt olvastam, hogy a negyed óra edzés olyan, mintha semmi nem lenne, ha pedig az semmi, akkor hogyan erősödhetnék meg úgy, hogy később többet bírjak és tovább erősödjek?

Valami ötlet, tanács? Mit kéne máshogy csinálnom? Tényleg semmit nem ér amit csinálok?:// Semmi látszatja nincs, pedig majd belehalok...

Nem lehetetlent akarok, vagy kőkemény testet, csak érezni, hogy van bennem erő, méghozzá minél hamarabb...

Köszi a válaszokat előre is,

19/L

2021. júl. 23. 16:10
 1/6 anonim válasza:
Szia! Én azt ajánlom, ha anyagilag megteheted, keress fel egy személyi edzőt. Ő megmondja mit, mikor egyél, és irányítja az edzésedet, tudja melyik nap melyik izomcsoportot dolgoztass meg, segít a helyes kivitelezésben stb. Én nagyon nem bántam meg, egyedül annyi, hogy anyagilag kissé húzós és nem biztos hogy mindenkinek belefér, de szerintem megéri.
2021. júl. 23. 16:26
 2/6 anonim ***** válasza:
Nos, az én egyik kedves rokonom nagy sportember volt, amellett testnevelő tanár, egyesületekben edző, ő azt mondta, ha tizenéves korban a szervezet nem fejlődik fel ehhez az igénybevételhez, akkor ezt már ...hattyuk.
2021. júl. 23. 16:32
 3/6 anonim ***** válasza:

ne olvas hülyeségeket.

megkereslek im ben ha nem gond.

2021. júl. 23. 16:49
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs minden veszve, bár egy jelentős szakasza "kimaradt" az életednek, vissza lehet ezt még hozni, hiszen hány olyan elhízott, semmit nem sportolt emberről hallani, aki felnőttként kezdte a sportot, és nem akármilyen akaraterővel, kitartással felhozta magát a nulláról.

Csak ne hagyd veszni a dolgot, légy kitartó, sok sikert :)!

2021. júl. 23. 16:49
 5/6 anonim ***** válasza:

Legjobb lenne szerintem is felkeresni egy személyi edzőt, vele átbeszélni hogyan építsétek fel magad fokozatosan. Ez a fokozatosság és tudatosság, türelem biztosan hiányzik, túl hamar akarsz látható eredményt.

Ha a legfontosabb időszakban nem tudtál erősödni, jelenleg úgy gondolod nullán vagy és nagyon régen sportoltál, akkor nem az a reális, hogy hetek múlva már darálni fogsz, hanem minimum hosszú hónapokkal, de inkább évekkel számolsz. Valószínűleg eleve amilyen edzéseket szeretnél csinálni, az nem jó neked, másfélék kellenének és nagy eséllyel az étrendedre is ráférne egy kis frissítés - nem beszélve a betegséged fontosságáról (előjöhet-e újra, miről volt szó pontosan, stb.).

Mindenképp kérj segítséget.

2021. júl. 23. 17:19
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát, nagyon sokat segítettetek!:))
2021. júl. 23. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!