Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi lehet a baj? Vagy hogyan...

Mi lehet a baj? Vagy hogyan tudnék fogyni? Eddig ment mostmár nem tudok egyáltalán..

Figyelt kérdés

2017ben (azt hiszem) kezdtem el edzeni edzőteremben. Kb 60-62 kilóról (12 évesen kb 150 cm) letudtam fogyni 48-52 kilóra 1-1,5 év alatt evéssel, mozgással. (kezdés utána fél évvel kezdtem el csak komoly diétát folytatni) Nagyon komoly étrendem és edzésem volt akkor személyi edzővel.

Aztán 19 nyarán volt egy hatalmas kihagyásom (egész nyáron nem edzhettem) és már akkor visszahíztam egy keveset, de akkor is le tudtam adni vissza annyira. Akkor is tartottam az étrendet, viszont már nem 100%ban annyira mint előtte.

20ban karanténban elkezdtem hízni meg ugyanúgy majdnem másfél hónapos kihagyásom volt nyáron, viszont akkor már nem tudtam lefogyni annyira, mint előtte felhiztam 54-55 kilóra kb és lement 52-53ra (persze addigra nőttem is ez ennek betudódott)

Mire elkezdtem szeptemberben újra az iskolát megint felment 54 kilóra, de felfogtam, hogy csak izmosodtam sokat, és itt el is hagytam a személyi edzőt, mert úgy gondoltam, hogy már nem szükséges és magamtól kardióztam

Most 20-21ben karanténban felment 60 kilóra viszont észbe kaptam és akkor nagyon keveset ettem és rengeteget mozogtam (ennek majdnem ájulás lett a vége) ezzel lement 58 kilóra 1 hónap alatt, viszont kb 8-10 centit fogytam hasból. Suliban újra felmentem 60ra és most nyáron se tudtam levinni. 1 hónapja most elkezdtem újra edzeni teremben is edző nélkül és heti 1szer-2szer kardiózok és 1szer erősítek.

Ez a megoldás nem jó, mert nem hogy fogynék, hanem hízok tovább.

Esetleg az megfelelő lenne ha

-felkelés után 1 órán belül reggeli előtt (nem közvetlen)megcsinálnék egy HIIT vagy Intervallumos edzést kb. 20 max 30 perces edzés

-reggeli valami nagyon kevés kalóriával

-később 1 órás edzés (vagy teremben vagy otthol valami alakformálós videóra)

-vacsora előtt egy rövidebb magas intenzívitású edzés vagy hosszabb lazább edzést csinálnék

-vacsorára nagyon keveset ennék

Ez esetleg beválhat? Valamennyi látszana ebből suli kezdésre? (tudom nagyon nehéz megtartani egy bizonyos kinézetet és sok időbe is telik mire nagyon látható lesz az eredmény)

Még az érdekelne, hogy ha 1500 kalória az "előírt" egy napra és kb 800-1000 kalóriát vinnék be annak lenne haszna? Vagy számít mellette, hogy mozgok is?(ezt sose értettem és nem is magyarázta el senki nekem)

Valakinek valami tanácsa mit változassak vagy ez jó lenne e? Az elfogadható, ha heti 1 csalónapom van amikor azt eszek amit akarok? Persze mértékkel.. (16/L,kb. 60 kiló, kb. 163 cm)

2021. júl. 20. 22:50
 1/7 A kérdező kommentje:
Személyi edzővel saját testsúlyos vagy HIIT edzést csináltunk (talán ettől is fogytam olyan sokat.. Vagy nem?)
2021. júl. 20. 22:59
 2/7 pankyyy válasza:
62%

Szia! Ha kaloriadeficit van akkor fogyni fogsz. Emelle ha tornazol is megtobbet fogysz. Sulyzos edzessekkel ugye izmosodsz, ahogy irtad is. Az izom nehezebb mint a zsir ezert ha deficittel etkezel es megsem megy le a sulyod akkor formalodsz, izmosodsz(ha jol csinalod, de azt mondtad van tapasztalatod).

Ha 1500 kcal az eloirt, eleg minden nap csak 500-al csokkenteni, foleg ha eddzel, tornazol is. Makrokra figyel, hogy az-az 1000kcal mibol all ossze.

Csinalj 2 aerob edzest es 1 sulyzosat(ha nem az izmosodas a lenyeg) pl hetfo aerob, szerda sulyzos, pentek-szombat aerob(attol fugg mennyire faraszt le a sukyzos, mert ugye az izmoknak is pihenni kell). Ha formasodnal akkor ketto sulyzos es egy aerob(itt nem biztos hogy olyan larvanyos lesz a fogyas de feszesebb lessz a bor, kerekebb a popsi). Shop.builderen talalhatsz edzesterveket es etrendeket is. Barhogy is dontesz, hajra es kitartast! :)

2021. júl. 20. 23:08
 3/7 anonim ***** válasza:
2500 kalória, tiszta kajából (hús, tojás, sonka+ rizs, burgonya, teljes kiörlésű kenyér, zab+ zöldség, néha gyümölcs), napi 30-90 perc intenzív mozgás.
2021. júl. 20. 23:12
 4/7 anonim ***** válasza:

Ideális a súlyod, azért tűnik nehéznek (már nem 12 éves vagy 150 centivel). Pedig valójában fogytál, írod is hogy 10 centi lement a hasadból is. Ne a súlyra koncentrálj, nem az az elsődleges. Az alakformálásra figyelj, izmosításra, egészséges életmód fenntartására.

1000 kalóriával ez nem lesz meg, az egy hülyeség.

Van tapasztalatod a mozgásban, edzőterembe is jársz, beszélj egy személyi edzővel vagy témában jártas emberkével, hogy valami jó kis étrendet és mozgást rakjatok össze, amit követni tudsz és a céljaidat eltudod érni. Ne 50 kiló legyen a cél, hanem egy olyan alak ami reális, egészséges és elégedett vagy vele.

2021. júl. 21. 01:34
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ mindenkitől.
2021. júl. 21. 10:27
 6/7 anonim ***** válasza:

2# ezzel az allitasoddal csak aaz a gond, hogy a hormonszinteket nem veszed figyelembe. Ha nincs kello inzulin érzékenység vagy pajzsmirigy alulműködése van, akkor 0kaloriaval sem fog fogyni. Mivel a kérdező serdülő volt, így azért bele tudott az is zavarni neki.

1500kaloria van eloirva hogy az az atlag es ti azt javasoljatok hogy 500al kevesebbet vigyen be? Szerintem 200-300al vigyel be kevesebbet 1200-1300korul vigyel be naponta. Közérzet is jobb edzes is jobban megy.

2021. júl. 21. 16:08
 7/7 pankyyy válasza:

#6 mivel az egeszsegi allapotat, pajzsmirigy es egyeb szervmukodeset nem ismerem a kerdezonek, igy feltetelezven, hogy egeszseges, irtam a velemenyem.

Nem egeszen, a kerdezo irta h 800-1000 leviszi az jo-e. 1000ala semmikeppen sem mennek, ezert irtam a max 500kcal-t, foleg, hogy meg eddz is melle, annyira se kell levinnie, mert ugye mozgassal is felhasznal tobbet.

2021. júl. 27. 00:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!