Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Akik "fizikai" munkát végeznek...

Akik "fizikai" munkát végeznek, hogyan edzenek mellette?

Figyelt kérdés
Nyilván aki kemény fizikai munkát végez az (több mint valószínű) nem edz mellette. De most itt azokra gondolok, akik álló, járkálós vagy könnyű fizikai munkát végeznek. Mennyit edzenek? Hogyan és mit esznek? Mennyit tudnak pihenni, regenerálódni? Ha nincs idő enni edzés előtt(mert nyilván nem jóllakottan jövünk el a munkahelyről) akkor lehet-e valamivel "helyettesíteni"? Utána persze rendesen megkajálni. Köszönöm a válaszokat! 30/f

2021. jún. 26. 18:35
 1/7 anonim ***** válasza:
79%

Minden akarat kérdése.

Kevesebbet tudunk edzeni.

Amikor 12eztem a gyárban, akkor percre kiszamoltam az időmet (alvás 7ora maradt 4ora edzeni és főzni + 2*fel óra elkészülni és bemenni a gyárba) edzés 1-masfeo óra alatt megvolt, főzés szintén persze az apróságokat, a nagyot mindig a szabadokon megcsinaltam előre.

Kevés idő van regenerálódni, de főként jarkalos meló volt, és elég könnyű fizikai, de mégis talpalas futkosas volt, a labedzes az mindig rovid volt, nem volt intenzív, hogy ne legyen annyira rossz másnap. A felsotestet is ketté osztottam (push pull leg) és 2-3 gyakorlatot csináltam mindenre, ha nem bírtam, akkor egyegy gyakorlatot kivettem. Nehezen, de elszántság kérdése. Főleg ejjelesbe volt rossz, mert akkor meló előtt mentem és onnan melóba, az ejjeleseknel azért volt hogy kihagytam egy egy edzést vagy tovább toltam a pihit. 4nap meló 4 nap szabad felosztas volt szóval mikor szabadokra esett akkor megkuldtem, amikor meló volt akkor lazábban.

Amikor 8 órát dolgoztam akkor könnyű volt. Ugye 10 orat vitt a meló (egy ora volt az ut) akkor ugye felszabadult 3 óra,mivel kevesebb órát kellett dolgozni igy az edzest is jobban megtudtam tolni. Es az idot sem kellett annyira szamolgatni.

2021. jún. 26. 18:54
 2/7 anonim ***** válasza:
73%
Orvos vagyok olyan szakterületen, ami mentálisan és gyakran fizikailag is eléggé le tud fárasztani (azért messze nem rendes fizikai munka), ráadásul váltott műszakban. A kajára mindig szánok időt, max pár órával elcsúszik, ilyenkor mindig van valami tűzoltó kaja (általában proteinszelet), hogy ne haljak éhen. A regenerálódás biztos nem olyan optimális, mint kellene, de a lehetőségek szerint igyekszem odafigyelni a pihenésre. Nagyon szeretem az edzős életformám, úgyhogy elég ritka, hogy akaratból valahogy ne tudjam megoldani edzést, a pihenőnapokat is igyekszem úgy időzíteni, amikor látom, hogy adott napon/napokon esélytelen a sport.
2021. jún. 26. 19:34
 3/7 anonim ***** válasza:
74%
En nehez fizikait vegzek heti 5x hajnalig megis melo elott szoktam edzeni 1.5 orat heti 4-5*
2021. jún. 26. 20:09
 4/7 anonim ***** válasza:

[link]

Ő fizikai munka mellett edz

2021. jún. 26. 20:47
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én kajafutár vagyok, minden reggel saját testsúlyost végzek, fél óra ennyit tudok ennyire telik az erőmből. Aztán 12 órában futárkodok.

32F

2021. jún. 26. 22:04
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, de minden elismerésem nekik. Nekem tuti nem lenne erőm lemenni 8 óra falazás után pl.
2021. jún. 28. 13:03
 7/7 anonim ***** válasza:
Lazan. Az eletem resze az edzes ugyanugy mint ahogy felkelek es iszok egy kvt.. el se tudnam kepzelni h nem edzek. Alapbol nem dolgozok olyan helyen ami gatolja az edzest, bar 14 ora elott is ugyanugy lementem mindig. Am melo elott erdemes edzeni, nem utana
2021. jún. 28. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!