Hogyan kezdjem el az edzést? Mit javasoltok?
23 éves vagyok, szeretnék elkezdeni itthon edzeni. Eléggé mozgásszegény életmódot folytatok, főleg az elmúlt 1 évben, ezen szeretnék változtatni. Előtte sem mozogtam célzottan, viszont elég sokat sétáltam napi szinten. Amióta átálltunk távoktatásra ez elmaradt. Nem vagyok elhízva, nem szeretnék fogyni, 166 cm vagyok és 53 kg. Mivel eléggé eltunyultam egy kis mozgás után is kiköpöm a tüdőm. A pulzusum magas, 90-110 nyugalmi állapotban is, illetve recsegek-ropogok.
Milyen gyakorlatok, mozgásokat végezzek? Napi 2x 30 perc elég lehet, vagy az sok/kevés? Heti 1-2 nap pihenőt érdemes tartani? Ártani nem szeretnék magamnak, azzal hogy sok mindent akarok egyszerre.
én kezdésnek napi félóra sétát mondanék. (lehetőleg estefelé)
meg keress valami kezdő edzést youtubon, saját testsúlyosat mert gondolom felszerelésed nincsen.
Sétálni mindennap lehet edzeni meg heti 3-5 napot érdemes.
Aztán ha ezzel már megbarátkoztál akkor lehet emelni a dolgokon.
Semmi HIIT meg kardió.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!