Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Állóképesség , ez így van?

Állóképesség , ez így van?

Figyelt kérdés

Nos rendeltem ellipszis trénert és ugrókötelet is, úgy döntöttem felváltva fogom őket használni.

Ezekkel ugye lehet állóképességet szerezni?

És igaz, hogy nem futás, de ha futnom kellene jobban bírnám a futást mint az átlag emberek többsége?

2021. jún. 20. 16:12
 1/2 A kérdező kommentje:
És azok akik állóképességi sport valamelyikét űzik (úszás, futás, bicikli) mindegyiket jól bírják fizikailag?
2021. jún. 20. 16:13
 2/2 anonim válasza:
100%

Hát én régebben futottam és bicikliztem. Azóta már váltottam görkorcsolyára futás helyett. Nemrég újra futottam egyet és eléggé nehéz volt. Nem fuldokoltam, csak gyorsan elfáradtam. Kb 3,5 kilométer volt 18 perc alatt. Aki nem sportol semmit az még ennyit sem bírna, de aki rendszeresen fut, annak ez nem táv.

Másik hogy megpróbáltam egy nap alatt korbetekerni a Balatont amikor még csak futottam és kb 180 kilométer után kidoltem. A legtöbb ember ezt se tudná megcsinálni, de egy tour de franceosnak ez egy átlagos napi tekerés.

Úszni pedig egyáltalán nem tudok mert teljesen más izmokat mozgat meg, a futás, bicikli és korcsolya között legalább van némi hasonlóság. A triatlonozók is külön szoktak edzeni mindhárom sportra nem véletlen.

2021. jún. 20. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!