Sípcsont melleti izomgörcsre mi jo?
A vádli esetén sem szabadna ellentétes irányú feszítést végezni. Könnyen izomszakadás lehet a vége.
Le kell masszírozni.
A görcsre egyébként alapvetően a magnézium a jó. Szedj magnéziumot. Ha szedsz, akkor válts másfajta készítményre.
Mindenki a magnéziumot mondja, de a kiegyensúlyozott táplálkozás általában tartalamz elég magnéziumot (főleg, ha nem sportolsz rendszeresen, amit a kertészkedés+séta utáni görcsből így látatlanban is vélelmezek). Ráadásul sokáig tart, amíg egy esetleges hiányos állapotban a szervezeted feltöltöd vele, szóval még ha ez is okozza a görcsöt, egy darabig még veled marad a hajlam.
Sokszor viszont egyszerűbb a magyarázat - nem iszol eleget. Nagyon sokat számít, korábban alig ittam, és edzéseken egy-egy hirtelen mozdulatra be tudott görcsölni a lábam, pedig nem győztem inni a magnéziumot. Aztán egy ideje kifejezetten figyelek a nagy mennyiségű folyadékra, és azóta tényleg csak hosszú és jelentős terhelés végén jelentkezik a görcshajlam, vagy a görcs.
Szóval először is igyál többet!
Másodszor meg, ahogy írták is, valószínűleg a cipőddel is baj lehet, lehet, hogy lötyög a lábadon, és állandóan a lábfejedet "pipáztatva" próbálod feszegetve a lábadon tartani, vagy a nagy kertészkedésben a guggolások, mászkálások miatt erőltetted meg jobban. Óvatossan spiccelheted a lábad, az segít nyújtani az izmot - hiszen ez épp ellentétesen működik a vádliddal, a vádli spicceli a lábat, tehát pipáztatva nyúlik, ez meg pipáztatná a lábad, tehát spicc irányba tudod megnyújtani a görcsösen összehúzódó izmot.
Köszönöm szépen a válaszokat.magnezum nekem hasmenést okoz igy az nálam nem igazán jött be 😂
Viszont valóban keveset iszom.ez többször volt már nálam probléma.az a baj hogy akkor iszom amikor szomjas vagyok. eroltetni nem tudom 😔
Magne b6ot szedtem tabiba es vmi ivo formába is mint a normaflore .de műtötték a vastagbelem és a háziorvos kijelentette h nekem nemjo a magnézium.
Régen szedtem vmi multivitamint mire rájöttem h az abban lévő magnezium csinált hasmenést..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!