Váltanom kellene fél év után edzéstervet? Többi lent.
Sziasztok, lassan 7 hónapja elkezdtem edzeni (életmódot váltani), és elég szépen haladok.
170cm 106kg voltam "anno", ezt most 76kg-ra sikerült levinnem napi ~1700-1800 kalóriával, illetve heti 5x1 óra edzéssel.
A legfőbb kérdésem az edzéstervvel lenne, hisz már az elejétől kezdve ugyan azt használom, és nem tudom, hogy jó lenne-e új gyakorlatokat belevinni. Itt a heti edzéstervem:
Mell-kar (Hétfő-szerda)
Fekvőtámasz 4x25
Tárogatás 4x12 (15kg)
Fekvenyomás ferdepadon 5x10 (15kg)
Bicepsz ülve, váltott karral 5x12 (10kg)
Kalapácsbicepsz 5x10 (15kg)
Koncentrált bicepsz 4x12 (15kg)
Lórúgás 4x15 (10kg)
Tricepsznyújtás 5x15 (7kg)
Láb-has(Kedd-Péntek)
Guggolás kézisúlyzóval 5x10 (15kg)
Kitörés súllyal 4x15 (15kg)
Felhúzás kézisúlyzóval 5x10 (15kg)
Vádli állva 5x20
Hasprés 5x20
Lábfelhúzás 4x20
Kitörés (súly nélkül) 4x15
Váll-hát (Csütörtök)
Fekvőtámasz 4x25
Döntött törzsű evezés 6x10 (15kg)
Egykezes evezés 4x10 (15kg)
Oldalemelés 5x12 (7kg)
Vállból nyomás 4x10 (15kg)
Előreemelés kézisúlyzóval 4x10 (10kg)
Döntött törzsű oldalemelés 4x12 (7kg)
Felhomorítás 4x20
FONTOS, HOGY EZEKET 2DB KÉZISÚLYZÓVAL CSINÁLOM!
Ezt használom már mióta elkezdtem edzeni, csak fogalmam sincs, hogy újítsak-e, vagy jó ez így?
Illetve, még 1 kérdés: Az probléma, hogy szinte sosincs izomlázam akár mennyire is kikészítem magam? Mell-kar napnál a karomat alig érzem edzés után, de sosincs izomlázam, ugyan ez láb napnál. Hát-váll napnál még terhelést sem érzek nagyon, hiába szabályosan csinálok mindent..
Legfőképp azért gondoltam edzésterv újításon, mert nem érzem azt, hogy nagyon leterhelt lennék egy-egy edzés után, tehát nincs izomlázam másnap. (tudom, hogy az izomláz nem feltétel a fejlődéshez, de azért mégiscsak egy visszajelzés, hogy valamit jól csináltam-e, vagy rosszul gondolom?)
2. kérdés: A gyakorlatok végén a x kg az azt takarja, hogy mit mennyivel csinálok. Ezek a számok normálisak 7 hónap edzés után, mert pl zavar, hogy míg kalapácsbicepszezni 15kg-al tudok simán, viszont hát-váll napnál 10kg-val 2-t nem bírok megcsinálni az oldalemelésből szabályosan..
időnként nem árt edzést váltani.
2. teljesen normális.
Talán szerintem (én kezdő vagyok , de sokat olvastam ezek után) hetente plusz pár gugolá , fekvőtámasz , felülés , stb.
Nagy tipp lehet : párhuzamos felülés , az hogy egyszerre emelés a törzsed a kezed és a lábad . Ez nehezebb tehát nagyon fejleszt
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!