Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mennyire mobilis egy ellipszis...

Mennyire mobilis egy ellipszis tréner? És vannak jobbak az általam kinézettnél?

Figyelt kérdés

Dechatlonban néztünk ki ellipszis trénert:

[link]

Írja, hogy vannak rajta görgők és hogy mozgatható. Ez mennyire valós? Akinek ilyenje van, nehéz tologatni?

Fontos szempont, mert pici a lakásunk, állandó helye csak az egyik sarokban lenne, viszont használni meg nyilván csak középen lehet, tehát minden használatkor mozgatni kell.

Esetleg tudtok jobbat ajánlani a dechatlonosnál? Alzán nézegettem még, ott láttam olyat, ami látszólag jobbnak tűnt (nehezebb kerék meg több fokozat olcsóbbért), de netes vélemények alapján azok billegnek meg nyikorognak meg tudom is én.

A súlyhatár a fontos szempont, legalább 130 kilós kell legyen, két dagi használná. :)

2021. jún. 2. 21:24
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:

Én is most akarok venni.

Szerintem az ET egyik legjobb eszköz, főleg ha túlsúlyos vagy.

Ezeknél a gépeknél a két legfontosabb, hogy minél nehezebb legyen a lendkerék, illetve a lépéshossz nagy legyen.

Na most az van, hogy ha komolyat akaraz venni, akkor a határ a csillagos ég.

Ez a gép (tegnap voltam kipróbálni a Decathlon-ban) viszont elég korrekt.

Már rendben van a lendkerék súlya, illetve a lépéshossz is.

Ezalatt ne vegyetek, mert egy kalap szart nem ér.

Görgetni nem próbáltam, de menjetek be és próbáljátok ki, az a legtutibb.

2021. jún. 2. 22:07
 2/26 A kérdező kommentje:

Látod ez eszembe se jutott, hogy ki is lehet próbálni, köszi a tippet :)

Csak a nagyobbakban van ilyen lehetőség vajon, vagy a kisebb belvárosiakban (pl Nyugati) is?

2021. jún. 2. 23:38
 3/26 anonim ***** válasza:

[link]

Ezt most találtam.

12 kilós lendkerék van benne.

Ez így elvileg ütősebb, szal én megrendelem ezt, aztán max visszaküldöm.

Szerintem van mindenhol, sőt úgy emlékszem, hogy a Nyugati elég nagy

2021. jún. 3. 06:02
 4/26 A kérdező kommentje:

Ez egész jónak tűnik, bár csak 120 kilóig van. Ha lesz kedved, írsz majd róla, hogy milyen a dechatlonos próbádhoz képest? :)

(Amúgy ez a halálom, hogy mindegyik készülékben középen van a pulzusmérő, nem a mozgó karokon. Semmi logika nincs benne.)

2021. jún. 3. 08:08
 5/26 anonim ***** válasza:

Na, úgy alakult, hogy kettőt rendeltem, aztán a jobb marad.

A másikat most nem tudom belinkelni, de az Árukereső oldalán a harmadik helyen van, Hammer a neve és szintén 12 kiló, de csak 94 ezerm

2021. jún. 3. 09:10
 6/26 anonim ***** válasza:
Majd írok.
2021. jún. 3. 09:10
 7/26 A kérdező kommentje:

Ennek az utolsónak csak 28as a lépéstávolsága. Meg ez csak 100 kilóig jó, nekünk az már nem opció, párom felülről karcolja a 130-at így egy év home office után. :)

De köszönöm az infókat!

2021. jún. 3. 09:27
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ilyen gépem van kb. 10 éve:

[link]

Sajnos már nem gyártják, ha gyártanák, ezt ajánlanám. Nagyon jó gép. 16 kg a lendkerék, és ez már elég egyenletesen fut. A 12 kg súly tényleg a minimum, ami alá nem mennék. Csendes, kényelmes.

Kb. 5-6 év után kellett benne csapágyat cserélni, akkor 25 ezer forint volt szállítással együtt (elvitte a szervizes). Ezen kívül soha, semmi baja nem volt. 50 kilót fogytam vele és diétával.

Ami a mobilitást illeti, van a hátsó lábába 2 kerék építve. Ha megemeled, tudod húzni, na nem kilométereket, de egyedül is arrébbteszem, ha nagytakarítás van (nő vagyok). Ha emelni kell, és úgy vinni, az viszont nehézkes, nincs fogása neki. A szervizesek hevederrel vitték le az emeletről.

2021. jún. 3. 11:43
 9/26 anonim ***** válasza:
Tyuu, jó hogy szólsz, ez kevés.
2021. jún. 3. 12:45
 10/26 A kérdező kommentje:

8, köszönöm szépen!

Igen, a huzavonára gondoltam, a dechatlonosra is azt írja, hogy billenteni kell és akkor áll rá a görgőkre, csak hát azért mégis 50+ kg-ról van szó. És ha macerás a mozgatása, hogy minden alkalommal sarokból kihúzni a szőnyegre, végén vissza, ismerem magunkat, hogy a klasszikus ruhaállványba fulladna a történet. :D Szóval ezért szempont, hogy mozgatható legyen.

Igazából a lakás mérete miatt nem vettünk eddig se, mert nem lenne állandó helye, max ha a kedvenc fotelomat kidobom :D, pedig már nagyon régóta szeretnék itthonra (edzőteremben szerettem), de most tényleg annyira meghíztunk mindketten, hogy muszáj valami.

Ezen az oldalon is körbenéztem, amit mondtatok, most ezzel szemezek még az eredetileg linkelten kívül:

[link]

Az az áramforrás nélküliség nekem nagy csáberő a másiknál, de ez jobbnak tűnik, bár már drágább is.

Ezt a Robust márkát is néztem, de ezekben jóval kisebb a súly, nem is értem.

[link]

2021. jún. 3. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!