Aikido hasznos?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az Aikidó hasznos, mint önvédelem? A világban oktatják valahol katonai, rendőri szerveknél a technikáit?

2021. máj. 30. 20:34
1 2
 11/15 anonim válasza:
ha katonai önvédelemről van szó,akkor a kgb/spetznaz az akik krav maga-t tanulnak meg systema-t,ezek elég hasznosak,de nyilván lófszt se érnek egy fegyver ellen,ha nem nyomod profi szinten
2021. jún. 8. 21:44
 12/15 anonim ***** válasza:

Én karatét ajánlok .

És erősíts , testépítés

2021. jún. 18. 23:32
 13/15 kosarasistvan ***** válasza:
Nagyon gyenge semmi haszna az edzők meg még gyengébbek mint az aikido de pofézni tudnsk
2021. jún. 27. 22:27
 14/15 anonim ***** válasza:
50%

Nem tudom, ki hol aikidózott, én jártam 5 évig, egy-egy edzésen a páros gyakorlások alatt legalább 100-szor kell felálni a padlóról, már ez is elég elfáraszt. Vagy a boken (fakard) gyakorlatok sem egyenértékűek egy Tesco-ba való lemenetellel. Ha valaki ott akar kigyúrt izmokra szert tenni, annak nincs fogalma az Aikido céljáról. Annak sem aki lesajnálja, mert nem lett belőle sport. Sose volt célja, hogy sport legyen, pont a versenyszemléletet ellenzi, mivel a Zen szerint a győzelem és a vereség egyazon dolog két oldala, a győzelem már magában hordozza az előbb-utóbb eljövő vereséget is. Az aikidózzon, akinek van hajlama az előzőhöz hasonló elvekre (Aikido = a ki-vel való harmónia útja), aki csak önvédelmet szeretne tanulni, annak jobb pl. a sifu Máday féle Wing Tsun, ott úgyis azt adják el, hogy az a leghatékonyabb és legagresszívebb önvédelmi rendszer. Vagy ha a japán vonalon akar maradni, akkor Ju-jitsu.

Még valami: szerintem minden távol-keleti harcművészetnek van önvédelmi értéke, az Aikido-nak is, csak nem 6 hónap alatt lehet eljutni arra a szintre, hanem sokkal hoszabb idő kell hozzá. Így türelmetlen embereknek eleve nem való egyik sem.

2021. szept. 3. 10:03
 15/15 anonim ***** válasza:
0%
#13: Akkor még nem jártál Matilde de Jesus Pitty Hernandez karate edzésén. Nem hiszem, hogy gyenge, és nem csak pofázni tud.
2021. szept. 3. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!