Miért utálják ennyien az aikidot?
Figyelt kérdés
Én már évek óta csinálom és nem értem, hogy miért van ennyi utáló itt gyakorikérdéseken.2021. máj. 30. 08:56
11/15 anonim válasza:
Sajnos akkor sem, ha rádmennek hárman. 1VS1 működhet a küzdősport. Az előny nem nálad van, mert nem te vagy a támadó, hanem te vagy a megtámadott, de a harci rutin segíthet. 1VS2-ben még TALÁN, de nagyon csak TALÁN működhet a küzdősport, mert ha jó vagy, akkor ketten sem bírnak veled, így egérutat nyerhetsz, vagy eltántoríthatod a támadóidat attól, hogy tovább keménykedjenek. De 1VS3-ban lehetsz te olimpiai bokszoló, alul fogsz maradni, de csúnyán. Afölött pedig már tényleg csak az imádkozás segíthet. És sajnos ezek a gyakoribbak, ma már 1VS1 verekedések gyakorlatilag nincsenek, csak az, amikor bandába verődve rámentek egy emberre. Korcs egy világ van.
12/15 anonim válasza:
Olimpiai boxoló agyonver 3 embert, mint szódás a lovát. De láttam én birkózót 4 embert agyonverni. Ez nem így működik. Lehet bármi, persze. Meg átlag hobbista nem fog oly könnyen túlerő ellen helytállni, de aki ebből él, az 3-at simán agyonver, nagyon csúnyán.
Ezt a késes bullshitet meg engedjük már el, mert hülyét kapok tőle. Fegyver ellen fegyverrel. Persze, hogy kés ellen nem megyünk ököllel.
13/15 anonim válasza:
12 es ezeknek itt gyik en irhatod. Az a baj, hogy szerintem fokent olyanok kommentelnek akik nem voltak nagyon meg egy olyan igazi birko, thai box, box edzesen, es nem kuzdoztek olyannal, akinek tenyleg tobb eves multja van. Gyakorlatilag egy atlag embernek vagy egy utcai kotekvonek olyan hatranya van egy ilyennel szembe hogy nem igazan tudjatok elkepzelni. Anno emlekszem gyuros gyerekkent lementem, hiaba nyomtam en 120 kiloval meg guggoltam x kilokba, 95 kilosan engem a 75 kilos szikar birkozogyerek ugy vagott foldhoz hogy nyikkantam, teszem hozza meg az o tudasa is messze all a valogatott szinttol. Az ilyen nagyszaju alkoholistakat, meno gyerekeket egy ilyen edzesen egy olyan aki tobb eve birkozik, boxol ugy jatszana vele mint kutya a farkaval. Egy valogatott szintu birkozo aki mogott 24 ev kemeny edzes all, az kb 3 vagy 4 atlag embert is ugy szetkap mint a sicc. Egyszer menjetek le egy komolyabb kuzdosport edzesre, azoknak irom akik nem csinaltak meg, es meglatjatok hogy egy atlag ember meg egy komolyabb birkozo kozott a hatar a csillagos eg kb..
14/15 anonim válasza:
Igen, ezzel még talán egyet is tudok érteni. Viszont az átlag Sanyika, aki az önbizalomhiánya miatt rá van görcsölve erre az önvédelmi bullshitre, és gyakorikerdesek.hu-ra írogat ki kérdéseket, az nyugodtan járhat bokszra vagy birkózásra, nem lesz belőle nagy harcos, mert egyszerűen nem olyan alkat. Ma már minden második ember jár valamilyen küzdősportra, mert most ez a menő. Közülük csak nagyon kevesen tudják komoly módon használni a rutinjukat az edzésen kívül is. A legtöbb ember egyszerűen konfliktushelyzetben rosszul reagál és alul marad. Lehet, hogy az edzésen nem, de az utcán igen. Több a birka, mint a farkas, boksz ide vagy oda, ezt higyjétek el!
15/15 anonim válasza:
14-es ebben igazad van, hogy a psychologian sok mulik, de azert aki nem harcos alkat, az a sportban sem lesz az en ugy gondolom:) Azert komolyabb szinten, de akar amatorebb szinten minden sparring tipusu kuzdosportban akkor ersz el sikereket versenyen is, ha oda mersz allni akar egy ringben, akar a birkozo szonyegen az ellenfeled ele es mikor uvolt az edzo befele, akkor a psychologiad is hozzaszokik mentalisan a terheleshez. En ugy gondolom hogy ezen a szinten alig ha akad olyan kuzdosportolo akit egy utcai szar cigany be fog csicskitani:) Aki tisztaban van a kepessegeivel, az oda fog allni. Anno en is, elegge izgultam az utcai konfliktustol tizeneves koromban, inkabb rahagytam dolgokat a masikra csak azert mert nem akartam bunyot. Aztan enis elkezdtem kuzdosportolni, igaz versenyen is ertem el ermet ( cselgancs), es ahogy idosodtem mostmar kozel a 30 hoz, discoba szoktam kidobo munkat vallalni, es az ember kisebb nagyobb balhekhoz, hozzaszokik. Persze ez nem azt jelenti, hogy nincs bennem izgalom ha bunyozni kell, vagy ha valakit ki kell vinni, de szerintem hazudik az akiben egy stresszhelyzetben nincs, de ez is tanulhato. Arrol nem beszelve, hogy ha elsetalsz egy balhebol, az nem egyenlo azzal hogy be is rezelsz. Egyszeruen csak manapsag nem kell rendorsegi ugy mivel senkinek sem hianyzik. En pl magambol kiindulva, csak is akkor bunyozok, ha mar meg kell vedeni magam, vagy a csaladtagom. Eles helyzetben eddig kb 4 szer voltam eletem soran, de azt is sikerult egy szimpla lefolytassal kikuszobolni, abbol ketto kozeli ismeros jott nekem.. Aki meg nem olyan alkat, az en szerintem a ringben vagy a szonyegen is megmutatkozik egy versenyhelyzetben
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!