Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért utálják ennyien az aikidot?

Miért utálják ennyien az aikidot?

Figyelt kérdés
Én már évek óta csinálom és nem értem, hogy miért van ennyi utáló itt gyakorikérdéseken.

2021. máj. 30. 08:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
38%
Neked mi az érved mellette? Az, hogy te évek óta csinálod? Csak mert az kevés lesz...
2021. máj. 30. 09:11
 2/15 anonim ***** válasza:
11%
Kozelebb allnak azok a kuzdosportok az emberekhez ahol utni meg rugni kell. Kiveve a karate pl meg ezek ahol szavakat kiabalnak meg koreografiat tanulnak evekig mintha tanc lenne lokdosodessel v nemtudom. A box, thai box, mma pl kemenyebb sportok joval es ferfiasabbak. De nem hiszem h utaljak a tobbit csak nem ismerik meg foglalkoznak vele. Kinek mi jon be..
2021. máj. 30. 10:14
 3/15 anonim ***** válasza:
66%

megint jönnek a provokáló harcművészetes kérdések? azt hittem, hogy ezeknek már vége, de ezek szerintem nem változott semmi. rendben.

nekem például semmi bajom az aikidóval. az aikido egy aranyos, szép, látványos stílus. harcművészetnek nem nevezném, sokkal inkább valami harci táncnak. az aikido gyakorlatilag egy színpadi koreográfia, nagy esésekkel, forgásokkal, földrevitelekkel, csavarásokkal, teátrális mozdulatokkal, nagyívű mozgásokkal. tényleg látványos és tud szép is lenni. sportnak sem nevezném, hiszen az aikido "edzéseken" maximum az az ember fárad el, aki túlsúlyos, vagy aki gyenge és nagyon rossz állóképességű. a sport jelzőt inkább hagyjuk meg a tényleges sportágaknak.

nekem azokkal a kommentelőkkel van bajom, akik egy-két év aikido után agymosottak és fanatikusak lesznek, majd habzó szájjal írogatják az oldalon, hogy "az aikido egy defenzív harci rendszer, a világ egyik legjobb önvédelmi stílusa, nagyon kemény tréningek vannak, a technikáink kegyetlenek, csoportos támadás ellen nagyon hatékony, kés ellen nagyon hatékony, gépfegyver ellen nagyon hatékony". Aztán amikor jönnek a normális válaszolok, és leírják, hogy ez az egész önvédelmi baromság nagyon túl van lihegve, ráadásul az ilyen utcai balhékban (amik úgysem fognak egy átlag emberrel megtörténni) még a boksz és a birkózás sem működik, nemhogy a kamu aikido. na ezután pedig az említett kommentelők megőrülnek, és hisztizve elkezdenek hivatkozni a csaló mestereik fekete övére, meg megrendezett YouTube videókra, hogy "az aikido igenis hatékony, önvédelemre lett kitalálva, sokáig kell csinálni, és akkor bármelyik drogos, agresszív, sittről szabadult, viperás roma ellen működni fog, mert az aikido az istenek stílusa". na most az ilyen kommentelőkkel nagyon nehéz mit kezdeni, mert a fele troll, a másik fele pedig abszolút nincs képben. őket majd egyszer becsicskítja pár proli a vonaton, vagy orrba vágja egy alkoholista ökör a kocsmában, aztán majd talán akkor ráébrednek, hogy az utcai konfliktusok nem úgy működnek a valóságban, mint a fejükben, és akkor talán majd az aikido sem lesz annyira isteni stílus.

de nekem ugyanez a bajom a wing tsunosokkal, a krav magásokkal, a ninjutsusokkal és a többi pénzlehúzó stílust űző kommentelőkkel is. őket annyira behülyítették a szélhámos edzők, hogy már semmilyen kapcsolatot nem tartanak a valósággal, így észérveknek nincs helye.

2021. máj. 30. 10:40
 4/15 anonim ***** válasza:
36%
Én nem utálom, csak nem nevezném harci stílusnak, hanem táncnak, mert a harchoz semmi köze, illetve ezen kívül még sportértéke sincs. Tehát én személy szerint akkor se járnék rá, ha nem kéne fizetni, mert egyszerűen időpocsékolás.
2021. máj. 30. 10:52
 5/15 anonim ***** válasza:
45%

https://www.youtube.com/watch?v=A7_UcoUEfo4

Ezért. Ha netalán nem tudnál angolul: a srác fekete öves Aikidos, aztán tért át BJJre, majd MMAra és a videóban néhány Aikido technikát próbálnak meg az egyik BJJ edzőjével normálisan használhatóvá tenni. Mielőtt jönne bárki, hogy a srác nem ügyes: fekete öves volt, külön klubja is volt.

2021. máj. 30. 15:07
 6/15 anonim ***** válasza:
45%
Onmagaban az aikido nem hatasos, de azert a 3 asnak irnam hogy velemenye szerint a box meg a birkozas sem, hulyeseget mar ne irjon. Egy sok evet uzott boxolo vagy birkozo ugy huzna f...ra egy atlag embert 2 masodperc alatt mint a szrt. Persze ha lelovi pisztollyal akkor nyilvan nem.
2021. máj. 30. 21:40
 7/15 anonim ***** válasza:
És ha késsel mennek rájuk? Akkor mit gondolsz, mi fog történni egy bokszolóval vagy egy birkózóval? Sajnos ők is elvéreznek.
2021. máj. 30. 22:20
 8/15 anonim ***** válasza:
Adtol fugg. Ha lakatos alejandro jon egy boxolora vagy vmi utcai nyomi aki aztse tudja h fogja a kest es csak hadonaszik akkor annak 1 utes es k.o. aztan a keset is megkapja 😅
2021. máj. 30. 22:27
 9/15 anonim ***** válasza:
Ha a bokszolónak van ilyen lélekjelenléte, akkor megtörténhet, de pont az a baj a késsel, hogy még egy fogyatékos kezében is rohadt veélyes, mert pont ez az, hogy elég vele csak hadonászni, és máris halálos sérülést lehet okozni. Ne gondoljuk túl a dolgokat. A boksz, a birkózás, és a reális harci értékkel rendelkező küzdősportok tényleg működhetnek a bunyókban, de egy késes balhé esetén, vagy egy csoportos támadás esetén egy küzdősportoló pont ugyanannyira fog szívni, mint egy átlag senki. Ilyen helyzetekben nem a küzdősport fog jól jönni, hanem valamilyen önvédelmi eszköz, aztán pedig a gyors futás.
2021. máj. 30. 22:56
 10/15 anonim ***** válasza:
Nyilvan valo, hogy fegyver ellen semmi sem hatasos. Ezt en sem kerdojelezem meg.
2021. máj. 30. 23:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!