Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A sportolas es csokkentett...

A sportolas es csokkentett kaloria bevitel miatt folyosabb a szekletem?

Figyelt kérdés

Heti 4x futok, ebbol 2-3 edzes gyors tempoju. Legalabb 30 perc futas. 10 hete kezdtem el ujra futni, de elso 4 hetben ezenkivul joforman semmit nem mozogtam. Aztan elkezdtem dolgozni 7 oraban talpalos melot. Plusz elkezdtem a kaloriakra figyelni mert fogyni akarok. Ez eddig jol is megy, mennek le a kilok. A kialakitott napirend, mozgas es fogyokura eredmenyekent szint minden reggel el tudok menni wc-zni, de megfigyeltem, ha 2 napig nem futok, akkor ki-ki marad a wc vizit. Ilyenkor kovetkezo alkalommal normalis a szekletem, neha meg be is hozom a lemaradast. De legtobbszor eleg hig a szekletem, de nem teljesen vizes, mint hasmeneskor. Folyos, de nem vizes.

Mas tapasztalt ilyet? Ez normalis? Az uj mozgekonyabb eletmod miatt van? Igy marad, amig ugyanigy folytatok mindent? Az edzesek egyre kemenyebbek, egy felkeszito programot kovetek, ami igazabol kicsit tul eros nekem, epphogy elfogadhatoan alul teljesitem a kovetelmenyt. Lehet emiatt?

2021. máj. 16. 08:37
 1/3 anonim ***** válasza:
68%
nem.
2021. máj. 16. 09:10
 2/3 anonim ***** válasza:

A mozgás megindítja az anyagcserét, azaz a salakanyag ürülését, de a széklet állagán nem változtat.

A hígabb széklet valószínűleg a többlet folyadékbevitel és a túl sok rost okozza.

De az is lehet, hogy felborult a bélflóra. Első körben vegyél be probiotikumit 2-3 napig, és ha a széklet normális a futás és diéta mellett, akkor csak ennyi volt a gond.

2021. máj. 18. 05:44
 3/3 A kérdező kommentje:
Koszonom masodik, valoszinu a tobb folyadek es tobb rost a bunos akkor, mert azokat megnoveltem, s tobbet iszok joval a futos napokon
2021. máj. 18. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!