Futás előtt vagy után egyek?
Figyelt kérdés
Késő délután/kora este szoktam futni. Ha előtte vacsorázok, akkor félek, hogy rosszul lennék futás közben. A másik opció, hogy utána vacsorázok, amikor hazajövök futásból. Ez viszont nem egészségtelen, nem eszem vissza amit lemozgok?2021. máj. 14. 10:32
2/5 anonim válasza:
Előtte legalább 2, de inkább 4 órával ne legyen teljes étkezésed. Fél órával futás előtt esetleg egy pár falatot ehetsz, ha szükségét érzed.
Ha nagyot futsz, érzed, hogy kimerültél, itt is fáj, ott is fáj, akkor pedig törekedj arra, hogy fél órán belül kajához, fehérjéhez juss, mert a regenerációdhoz az kelleni fog.
Szénhidrátra utána valószínűleg nem lesz szükséged (hacsak nem a maratont futottad le éppen), futás után egy könnyű vacsora, sok folyadék jól is fog esni.
4/5 anonim válasza:
Előtt is kell, hogy legyen energiád futásra. 1-2 óra után mehetsz futni
5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Előtte kora délután szoktam enni ebédet. Akkor futás után fogok vacsorázni, remélem így jó lesz. Ebéd és vacsora között nem szoktam enni semmit, vagy ha igen, nagyon keveset.
2021. máj. 14. 15:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!