Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Van olyan, aki egyedül tanulta...

Van olyan, aki egyedül tanulta meg a kettlebell clean-t (felrántás)?

Figyelt kérdés

Tudom ,tudom, ne álljunk neki egyedül, csak tanárral, mert különben meghalunk, blablabla. De a megyében az egyetlen valamire való KB team csak nyár végén indít kurzust (ha egyáltalán), és addig is ki szeretnék próbálni ezt-azt. Viszont a "clean" kifog rajtam. Akárhogy lendítem a súlyt, mindig megüti az alkaromat vagy a csuklómat. Rengeteg könyvet elolvastam, videót megnéztem, kipróbáltam többféle fogást, de a végén nekem mindig "ugrik" a súly, ahol mindenki másnak simán felfekszik a könyökhajlatába. Ha már itt tartunk: 201 cm magas vagyok, extrém hosszú a karom, talán ez is lehet a gond?

Szóval, várjak még egy pár hónapot egy rendes oktatóra, vagy lehetséges otthon elsajátítani a mozdulatot?

2021. máj. 12. 10:23
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

#10: Ennél még én is jobban csinálom, pedig amatőr vagyok. Eltartja a törzsétől a könyökét, és bizony még így is többször is odacsapja a karjához a súlyt. Megmondom őszintén, női videósokat referenciaképpen nem nézek, mert nekik másképp kell csinálni a felrántást és a rack-et, hogy ne üssék meg a mellüket.

Azért egy hónap alatt sikerült odáig eljutnom odáig, hogy 10 esetből 6-szor megy a könnyű kifordítás, a maradék esetben kicsit ugrik a súly. Fog ez menni.

2021. jún. 9. 21:29
 12/13 Mr.Q77 ***** válasza:

Valóban a 10-esben felhozott példa nem éppen a leg jobb. Nagyon jól látszik hogy karból vállból (izomból) rántja holott pont nem úgy kéne, és nem is igazi rack pozícióba érkezik ... cipőt a cipőboltból ez egy Cross-fit-es feltöltés, és ők néha már kicsit átértelmezik a dolgokat, néz pl inkább StrongFirst ös videókat pl (csak úgy random rákerestem):

https://www.youtube.com/watch?v=ZQEFc6rSKvA

https://www.youtube.com/watch?v=92-xf--nx88 (valahol 7:50 nél kezdődik clen)

2021. jún. 14. 13:03
 13/13 anonim ***** válasza:
Viszont a 10esnél az ahogy ráforditja a karjára sokkalbinkább úgy kell kinéznie mint akik fentről rácsapatjak es aztmondjak szorítással fékezik... 16kgnál meg oké, de pl 32kgot már nem fogsz szorítással fékezni... később szakításnál pedig pláne nem... érdemesebb megtanulni így a karodra fordítani a súlyt. Szakításnál meg fogja hálálni az alkarod.
2021. jún. 14. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!