Van olyan, aki egyedül tanulta meg a kettlebell clean-t (felrántás)?
Tudom ,tudom, ne álljunk neki egyedül, csak tanárral, mert különben meghalunk, blablabla. De a megyében az egyetlen valamire való KB team csak nyár végén indít kurzust (ha egyáltalán), és addig is ki szeretnék próbálni ezt-azt. Viszont a "clean" kifog rajtam. Akárhogy lendítem a súlyt, mindig megüti az alkaromat vagy a csuklómat. Rengeteg könyvet elolvastam, videót megnéztem, kipróbáltam többféle fogást, de a végén nekem mindig "ugrik" a súly, ahol mindenki másnak simán felfekszik a könyökhajlatába. Ha már itt tartunk: 201 cm magas vagyok, extrém hosszú a karom, talán ez is lehet a gond?
Szóval, várjak még egy pár hónapot egy rendes oktatóra, vagy lehetséges otthon elsajátítani a mozdulatot?
#10: Ennél még én is jobban csinálom, pedig amatőr vagyok. Eltartja a törzsétől a könyökét, és bizony még így is többször is odacsapja a karjához a súlyt. Megmondom őszintén, női videósokat referenciaképpen nem nézek, mert nekik másképp kell csinálni a felrántást és a rack-et, hogy ne üssék meg a mellüket.
Azért egy hónap alatt sikerült odáig eljutnom odáig, hogy 10 esetből 6-szor megy a könnyű kifordítás, a maradék esetben kicsit ugrik a súly. Fog ez menni.
Valóban a 10-esben felhozott példa nem éppen a leg jobb. Nagyon jól látszik hogy karból vállból (izomból) rántja holott pont nem úgy kéne, és nem is igazi rack pozícióba érkezik ... cipőt a cipőboltból ez egy Cross-fit-es feltöltés, és ők néha már kicsit átértelmezik a dolgokat, néz pl inkább StrongFirst ös videókat pl (csak úgy random rákerestem):
https://www.youtube.com/watch?v=ZQEFc6rSKvA
https://www.youtube.com/watch?v=92-xf--nx88 (valahol 7:50 nél kezdődik clen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!