Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kalóriaégetés vagy zsírégetés?

Kalóriaégetés vagy zsírégetés?

Figyelt kérdés

Fogytam 17 kilót az elmúlt pár évben, edzéssel. Sajnos nem vagyok képes drasztikus diétákra, azaz 2000 kalória napi bevitel alatt zizzent vagyok, így a kalória deficitet edzéssel tartottam. Na most van még hátra tíz kiló amit le kéne adnom. Ez egy ideje nem megy (mondjuk stresszelés miatt kicsit elengedtem magam a kajálásban.)

Elgondolkodtam, hogy ha 2000 kalória az étrend, akkor hatékonyabb lenne a pörgősebb, intenzívebb edzés, mint a lassú zsírégető. Vagy felváltva, mindkettő? De igazából nem értek hozzá, szerintetek?

170/81, 48/N

2021. máj. 10. 09:44
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mit értesz pörgősebb edzés alatt. A lényeg, hogy kalóriahiány legyen a nap során. Futsz 30 percet, vagy gyalogolsz 60 percet, ebből a szempontból mindegy. Ha az izmaidat meg szeretnéd tartani, akkor viszont nem szerencsés, ha nagyobb mennyiségben végzel intenzív kardiót. Ja, és az a hátralévő 10 kiló inkább 20.
2021. máj. 10. 10:02
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Van egy olyan pulzustartomány, ahol a zsírfelhasználás maximális. Ez más, mint ahol az elhasznált zsír aránya maximális. Ahogy növeled az intenzitást, nő a kalóriafelhasználás és csökken a felhasznált zsír aránya, de ezzel együtt összességében percenként a legtöbb zsírt egy viszonylag magas intenzitásnál használsz el, nem ott, amit zsírégető tartománynak neveznek és ahol a zsír aránya maximális.

Csak ugye fogy mellé szénhidrát is. Vagyis kiürülnek a szénhidrátraktárak. Ennek következtében a hormonrendszer úgy váltzik, hogy pihenéskor csak az agy és azok a szervek használjanak szénhidrátot, amiknek muszáj, a többi használjon zsírt. Úgy is foglamazhatunk, hogy igazából ez dupla haszon :-)

2021. máj. 10. 10:07
 3/4 A kérdező kommentje:
1-es, ne te mondd már meg, mennyi az ideális súlyom, aki semmit nem tud rólam, és még csak nem is látott... Testösszetétel mérésen voltam, izmosnak számítok, ott határozták meg, mennyit kellene fogynom. Sőt,ott 75 kilót mondtak, én vittem le 70-re.
2021. máj. 10. 10:23
 4/4 anonim ***** válasza:
heti pár kardiót tegyél be az egy darabig segít
2021. máj. 10. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!