Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 15 fok van jelenleg, ebben...

15 fok van jelenleg, ebben még vállalható pulcsiban a szabadtéri futás, vagy ez már jóval hűvösebb, mint amennyiben a futást ajánlják?

Figyelt kérdés
2021. máj. 6. 15:36
1 2 3
 11/23 Krisz85 ***** válasza:
0%
Azok nem futók 😘
2021. máj. 9. 09:16
 12/23 anonim ***** válasza:
Nem értem a kérdést. Miért ne lehetne futni 15 fokban? Télen is lehet futni mínuszokban is...
2021. máj. 9. 15:06
 13/23 anonim ***** válasza:
58%

Krisz85:

Végülis igaz, aki nem öltözik karacsonyfának színes márkás futócuccokba, az nem is igazi futó :-)

2021. máj. 9. 19:59
 14/23 anonim ***** válasza:
16%

#13 nem nekem írtad ugyan de nem bírom, hogy az ostobaságra ne reagáljak.

A színes futócucc nem hülyeség, életet menthet. Nem most a verőfényes napsütésben, hanem mondjuk télen este. Bizony én spec egész télen alapoztam és este 6 kor amikor ráértem akkor már tök sötét volt. Ha az ember nem akarja, hogy elüssék akkor bizony nem fekete felsőt hanem rikító neonsárgát vesz fel. Nem divat hanem biztonság!

Senki nem mondja, hogy csak a drága a jó, vagyis de mondják a sznob hülyék.

Én csak olcsó dechatlonos meg túrkálós cuccokban futok mégis 90 percen belüli félmaratont tudok felmutatni. Nem azon múlik, hogy mennyibe került.

2021. máj. 9. 20:18
 15/23 anonim ***** válasza:
72%

14:

Nem a színesen volt a hangsúly, ha az előzményt is elolvastad, hanem a dedikált "technikai öltözeten". Futni szinte bármiben lehet, mégis vannak olyanok, akik lenézőek ha nem azokban futsz. Mellesleg aki olvasta már Krisz85 kommentjeit, nem ez volt az első ilyen megnyilvánulása.

2021. máj. 10. 05:49
 16/23 Krisz85 ***** válasza:

15: te miről beszélsz? Mi az hogy nem ez volt az első ilyen megnyilvánulásom, mint régóta futó azt gondolom lehet véleményem és adhatok tanácsokat olyanoknak akik nem járatosak abban amiben én valószínűleg jobban egy kicsit.

Senkit nem nézek le, felőlem pucéron is futhat.

Ez volt a kérdés "15 fok van jelenleg, ebben még vállalható pulcsiban a szabadtéri futás, vagy ez már jóval hűvösebb, mint amennyiben a futást ajánlják?"

15 fok van jelenleg, ami minden csak nem hideg futás szempontból sőt, pont kellemes,aki futott már -5 +10 + 20 + 28 fokban, az tudja hogy mekkora különbség van hőmérséklet és hőmérséklet között, ugyanakkor a kérdező kérdéséből jön le az, hogy nem tapasztalt futó, egyrészt mert 15 fokban nagyon jó futni, aki fut az tudja, és akinek van megfelelő öltözete, és itt nem a 70 ezres salomon zsákról és kabátról beszélek, hanem a 4000 ft os kiváló minőségű dechatlonos technikai felsőrl ami bírja 10 évig is akar rendszeres használat mellett. Mivel a kérdező pulcsit említett, gondolom azt sem nagyon tudja milyen előnyei vannak egy technikai felsőnek egy pulcsival szemben, pl nem úgy izzadsz bele, nem leszel vizes és nem hülsz meg, nem lesz tüdőgyulladásot, hörghurutod és egyéb kellemes dolgok, de kevésbé fogsz megfázni is.

mint máskor is már írtam, a villámlásos orkánt és jégesőt leszámítva Magyarországon nincs olyan időjárás ami lehetetlenné tenné a futást. Minden más csak kifogás(lustaság ) és nem megfelelő öltözet hiányából fakad.

2021. máj. 11. 14:55
 17/23 anonim ***** válasza:

16:

Már sokan, én is leírtam, hogy a 15 fok túl meleg pulcsihoz. Te erről semmit nem írtál, csak jöttél a technikai felsővel olyan stílusban, hogy aki hagyományos pólóban vagy télen pulóverben futy az nem is ember, de különösen nem futó. Ugyanezt előadtad máshol is. Holott bőven elég, ha valami vékonyban fut, pamut póló ugyanúgy megteszi.

Én például reggelente abban a pólóban futok, amiben aludtam, és bőven heti 100 km felett futok így, résztavokkal is. Van "technikai" felsőm is, konkrétan Decathlonos is, meg más is, inkább túrázásra vált be, igaz én az átlagosnál sokkal erőteljesebben izzadok, így a poliészter felső különösen kényelmetlenné válik futásnál, túránál viszont kisebb az intenzitás, ott az van nálam, ami kevésbé izzadósaknál futásnál, jó hogy nem szívja magába a vizet.

Te feltehetőleg abba a futó generációba tartozol, akik a 2000-es években a futórendezvények tömegessé válásával kezdtek el futni, és sokuk el sem tudja képzelni dedikált futócuccok nélkül a futást. Neked "technikai" az, amit mi még simán műszálasnak mondtunk, és az előnyei mellett a hátrányával is tisztában vagyunk.

2021. máj. 11. 15:36
 18/23 anonim ***** válasza:
Én is elég sokat futottam régebben és az igaz,hogy sima pólóban egy idő után ,főleg nyáron nehezebb futni.A póló sokkal nehezebb lesz az izzadságodtól ami hosszabb távon kényelmetlen,mivel ott már minden apróságot észrevesz az ember,valamint jobban dörzsöl mint egy technikai póló.De az igazság az,hogy a legjobb ilyen időben félmeztelenül futni,rövidnadrágban,alsónadrág nélkül,mivel az is zavar egy idő után.
2021. máj. 11. 19:03
 19/23 anonim ***** válasza:

18:

Attól mennyire vagy izzadós, nekem melegben poliészter felsőben mindenemen folyik le a víz, pamut meg valóban beszívja, de legalább nem csorog kezemen lábamon. Emellett szövés függő, de a legelterjedtebb poliészter futóruhák sokkal idegesítőbbek, mert "dzidzegnek" rajtam, ezzel szemben a jó minőségű, puha szabású pamut nem dörzsöl egyáltalán.

Egyébként azt is fordítva látom, hogy egy idő után mi van, hosszabb futásoknál pont hogy alig veszem észre az apróságokat, inkább az első 5-10 km-en.

2021. máj. 12. 12:57
 20/23 anonim ***** válasza:
19.Én pont fordítva vagyok.Nekem egy idő után már az is zavar ha az egyik cipőfűzőm lazább mint a másik,vagy kényelmetlen lesz az óra a kezemen.Sokáig el sem tudtam képzelni,hogy milyen lehet ha kidörzsöli a mellbimbómat a póló.Vagy ott van a pulzusmérő öv. Eleinte hordtam,de 10-20 km fölött nekem zavaró tud lenni,nem is használom.
2021. máj. 12. 13:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!