Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért gondolják azt sokan,...

Miért gondolják azt sokan, hogy ahhoz, hogy valaki sportos legyen ahhoz le kell fogyni?

Figyelt kérdés

Nem mindenki akar gebe lenni. Pl egy férfi 180 centiméterhez 95-100 kilóval teljesen optimális, sportos testalkatú.

BMI marhaság szerint meg túlsúlyos.

2021. máj. 2. 12:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
44%
Lefogyást akkor használják, ha felesleges zsírt égetsz el. Előző box edzőm 185 centisen 120 kg, egy deka felesleg nincs rajta, tiszta izom az ember. Ha abbahagyná az edzést és botsáska lenne belőle, akkor is mondhatnánk, hogy lefogyott, csak nem zsírból, hanem izomból.
2021. máj. 2. 12:07
 2/11 anonim ***** válasza:

a 95 - 100 kiló izom vagy zsír?

mert nem mindegy

2021. máj. 2. 12:08
 3/11 A kérdező kommentje:
185cm 120 kiló szín izom? Mr. olimpián nem akar indulni?
2021. máj. 2. 12:15
 4/11 A kérdező kommentje:
#2 átlagos, azért nem vagyok olyan mint az első válaszoló edzője
2021. máj. 2. 12:17
 5/11 anonim ***** válasza:
81%
Hacsak nem vagy nagyon izmos, akkor nem vagy optimális testalkatú 180 centihez 95-100 kg-hoz, valószínűleg rengeteg rajtad a zsír. Azért nem tűnik fel, mert az ország nagy részecelhízott, így beleovladsz az átlagba, de sportosnak egyáltalán nem vags nevezhető.
2021. máj. 2. 12:25
 6/11 A kérdező kommentje:
Na kérem pontosan erről a hozzáállásról szól a kérdésem. Köszi ötös a szemléltetést!
2021. máj. 2. 12:29
 7/11 anonim ***** válasza:
84%

Nem értem a kérdést :D

A sportos testalkat a magyar nyelvben azt jeletni, hogy valaki vékonyabb, szálkásabb, izmosabb testakatú, atletikus a formája. Ezen logika mentén egy zsírosabb, fedettebb, vizesebb ember már nem számít sportosnak. Lehet ez ellen lázadni a gyakorikerdesek.hu-n, de akkor is ez a helyzet. Számomra se sportos, atletikus egy olyan ember teste, akinek a testzsír százaléka meghaladja a 17-18, maximum 19 százalékot.

Nem tudom minek kell szándékosan a szélsőségbe elmenni. Ahhoz nem kell "gebének" lenni, hogy azt sportosnak nevezzenek. Egy gebét pont hogy már azért nem hívnak sportosnak, mert annyira sovány és vézna, hogy semmi izomtömeg nincs rajta.

Szerintem a 10-14 százalék közötti testzsírt érdemes sportosnak hívni. Ami alatta van, vagy fölötte, az szélsőség.

[link]

2021. máj. 2. 14:52
 8/11 anonim ***** válasza:

6:

Inkább a te hozzáállásod sajnos az általános, hogy a férfi az legyen 100 kiló. Ok, de ha ezt zsírosan éred el, akkor ne akard bebizonyítani, hogy ez sportos testalkat, mert nem az.

7:

Ha jól emlékszem Karl Melone-nak csúcsformájában egyszámjegyű zsírszázaléka volt, miközben csupa izom volt. Szóval zsírszázalékban szerintem alsó határ nincs, inkább azért nem sportos egy nagyon sovány ember, mert az izma is kevés. Azért mondjuk Kipchoge attól még sportos, hogy sovány, de izma sem sok.

2021. máj. 2. 17:32
 9/11 anonim ***** válasza:

"185cm 120 kiló szín izom? Mr. olimpián nem akar indulni?"

Nem tudom, régen beszéltem már vele, megkérdezzem a kedvedért?

2021. máj. 2. 17:54
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Vegulis a sumo is egy sport.. az eroemeloknek, erosembereknek se kockas altalaba a hasuk. Sot mar a sakk meg a kockulas is sportnak szamit.. szval barki lehet sportolo kb 😅 De atlagba egy sportos ember mindenki elott egy szalkas izmos forma amin nincs felesleg.
2021. máj. 2. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!