Miért gondolják azt sokan, hogy ahhoz, hogy valaki sportos legyen ahhoz le kell fogyni?
Nem mindenki akar gebe lenni. Pl egy férfi 180 centiméterhez 95-100 kilóval teljesen optimális, sportos testalkatú.
BMI marhaság szerint meg túlsúlyos.
a 95 - 100 kiló izom vagy zsír?
mert nem mindegy
Nem értem a kérdést :D
A sportos testalkat a magyar nyelvben azt jeletni, hogy valaki vékonyabb, szálkásabb, izmosabb testakatú, atletikus a formája. Ezen logika mentén egy zsírosabb, fedettebb, vizesebb ember már nem számít sportosnak. Lehet ez ellen lázadni a gyakorikerdesek.hu-n, de akkor is ez a helyzet. Számomra se sportos, atletikus egy olyan ember teste, akinek a testzsír százaléka meghaladja a 17-18, maximum 19 százalékot.
Nem tudom minek kell szándékosan a szélsőségbe elmenni. Ahhoz nem kell "gebének" lenni, hogy azt sportosnak nevezzenek. Egy gebét pont hogy már azért nem hívnak sportosnak, mert annyira sovány és vézna, hogy semmi izomtömeg nincs rajta.
Szerintem a 10-14 százalék közötti testzsírt érdemes sportosnak hívni. Ami alatta van, vagy fölötte, az szélsőség.
6:
Inkább a te hozzáállásod sajnos az általános, hogy a férfi az legyen 100 kiló. Ok, de ha ezt zsírosan éred el, akkor ne akard bebizonyítani, hogy ez sportos testalkat, mert nem az.
7:
Ha jól emlékszem Karl Melone-nak csúcsformájában egyszámjegyű zsírszázaléka volt, miközben csupa izom volt. Szóval zsírszázalékban szerintem alsó határ nincs, inkább azért nem sportos egy nagyon sovány ember, mert az izma is kevés. Azért mondjuk Kipchoge attól még sportos, hogy sovány, de izma sem sok.
"185cm 120 kiló szín izom? Mr. olimpián nem akar indulni?"
Nem tudom, régen beszéltem már vele, megkérdezzem a kedvedért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!