A küzdősportok tényleg jobban képessé tesznek az önvédelemre?
Pl karate, krav maga
Vagy inkább csak ámítás?
"A boxoló 100-ból 100x. Ezerszer láttuk már a kettő stílust küzdeni egymással, soha nem volt a karate közel sem a győzelemhez."
Igen?Muta már videót,akkor elhiszem XD
"Karate meg krav maga pont a technikán alapul,nem úgy mint a box!"
"csak annyit annyit láttod hogy csak püffölik egymást!"
Kitörölheted a technikáddal, ha az első ütéstől a földre kerülsz. Pont az "egymást püfölik" adhat óriási előnyt, mert egy bokszoló elbír pár ütést fejre, karatéban meg nem nagyon vagy abszolút nem mennek fejre.
De felesleges ezeken lovagolni, hogy melyik küzdősportosé nagyobb. Bármikor bármi történhet, igazi harcban nincs bíró aki szétválaszt. Egészen más 1-1 ellen nagy területen, más ha többen vannak, más ha fél méterre van tőled és ugye ott nem sokra mész a pörgőrúgásaiddal, más ha rád rohan valaki mint egy tank és azonnal földre visz. Más ha kés van nála, paprikaspray, sokkoló stb. Egy pillanat alatt semmivé válhat a több éves edzés múltad.
Az állatvilágban is rengeteg tökéletes példa van erre. Sok állat egy pillanat alatt széttépne egy embert, a legtöbb mégis elmenekül ha összefut veled az erdőben, mert egyszerűen nem éri meg kockáztatni.
11-es, tessék: [link]
De amúgy most abszolút nem offenzív jellegű kérdés, de te kő alatt élsz? A karaténak előbb átlag, irodai munkások ellen kéne tudnia bizonyítania, de még azok is ellen sokszor kikapnak. Több sztorit tudok azzal kapcsolatban, hogy átlag ember leütötte a karate mestert (igen, fekete öves volt, hogy hányas dan nem tudom), mint fordítva. Olyanról meg egyet se tudok, hogy karate mester leütött volna akárkit, aki képzett bunyós, legyen az boxoló, thaiboxoló vagy valami kungfus, lényegtelen, karate a történelem során még nem vagy csak alig nyert bunyóban. Ezt tudják még maguk a karatésok is és nagyon feszülnek rajta, hogy bizonyítsanak, sajnos nem megy nekik. No, mindegy, én nem vitatkozom, sajnos nincs alkalmunk élőben találkozni, hogy elagyabugyáljalak (semmi komolyra ne gondolj, így kell felvilágosodni, hogy lemész és bunyózol), így legyen elég annyi, hogy én veled ellentétben tanultam minden stílust (mármint az itt említetteket) és bátran mondom neked, hogy nem kérdés, hogy a box sokkal technikásabb, mint a karate és az sem kérdés, hogy sokkal effektívebb is. Ahogy írtam előbb is: több ezerszer láttuk a kettő stílust bunyózni és a karate egyszer sem győzött.
Szóval nem tudom milyen kő alatt élsz, de mozdulj ki a konfortzónádból és menj le minden stílusra kipróbálni őket legalább.
Minden jót!
15
Csak az a baj,hogy karatézó nem is üt annyira,de legyen igazad!
Akkor milyen sportot ajánlasz?
Boxot?
17: indulatkezelő tréning, jó kommunikáció, balhés helyek kerülése, futás, paprikaspray.
Amit mondani szoktak általában az box, kickbox, muay thai, brazil jiu jitsu... De mindegyiknek van gyenge pontja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!