Melyik a legjobb küzdősport az utcára önvédelemre és támadásra?
jobban jársz, ha kombinálod őket.
Én karate feat boxxal biztonságban érzem magam. Évekig űztem ezeket.
De eddig csak 1x kellett utcán bunyóznom a lassan 25 évemből, ráadásul inkább a kommunikációra törekszem, mert a mai világban annak van értelme. Jogszabályok büntetik a rendbontást és verekedést. Egyébként külső szemmel nézve meg az MMA-t ajánlom, én úgy tudom az nem is sport, hanem azt jelenti egy sporton belül, hogy a versenyfelkészülés időszaka, de már kb 2013-14 óta egy külön sportágat neveznek így és űzik, főleg agresszív nem fehér emberek, ahogy a boxot is. Karate, judo stb inkább önfegyelemről szól és fairplayről és önvédelemről, a box és mma, kickbox stb pedig inkább a megtámadásáról valakinek és legyőzéséről.
Én mégis inkább azt ajánlom, ha utcai bunyó van és muszáj párat ütni, akkor is utána a futás a leghasznosabb, talán akkor megúszod és talán be sem tudnak perelni. Persze ne te legyél a megtámadó, úgy értem, hanem ha téged támadnak :D
Attól függ mi a szitu.
Egy boxoló nyilván puszta kézzel a legmagabiztosabb, egy krav magás hozzá van szokva, hogy késsel mennek neki, aki meg birkózó, az meg szeretné lenyomni a földre az ellenfelet.
És persze az ellenfél szintén erre törekszik.
Verhetetlen módszer nincs, de szerintem a legjobban azzal jársz, ha többféle küzdősportot próbálsz, és akkor legalább a stabil pózokat, hárítást, támadást megtanulod.
Jartam krav magara,mma-ra,klasszikus boxra 10 evig.
Krav sz. rt se er. Mma-nnagyon kemenyen szetvertek egymast,de azok mar gyerekkoruk ota verekedtek az utcan is. Boxon is kemenyen szetverik egymast: ott is az a nyero,aki az utcan is rendszeresen gyakorolja.
Ha regota jarsz,reflex szinten beledivodnak az egyideju balegyenesek ,vedesek. Nemis tudstosan utsz,ha utnek. En is meglepodtemmagamon,amikor villamoson ramesett majdnem vki es reflexbol kivedtem.
Amugy meg hordj sprajt,kest stb pluszban.
9#
A küzdősportok alapszabálya hogy az ott megtanultakat nem használjuk utcán, de ezt minden normális klubban elmondják. Küzdősportot utcára csak a legvégső esetben használjuk, arról nem beszélve hogy egy versenyszerű küzdősportolo testi sértésért többet is kap, mint egy átlag ember, mivel több év küzdősport tapasztalat egy fegyver a kezedben legyen az box birkózás judo stb.En is verekedtem már utcán a kidobo munkából kifolyólag, de csak is akkor ha az adott szitut máshogy nem lehetett elkerülni. Aki igazán jó bunyós boxolo vagy birkózó az nem fog kötekedni az utcán csak azért hogy verekedjen egyet, mivel a sport erre tanít. Én sosem köteledtem utcán, nem sztároltam magam, egész egyszerűen ha máshogy nem lehetett jól kijönni a szitubol odaalltam hiszen a porta és mások biztonsága a legfontosabb. Aki utcán kotekszik annak súlyos önértékelési broblemai vannak, 85% ban köze sincs a küzdősportokhoz és a legtöbb az erősre itt pavagyerekek akiket kipenderitesz egy erőteljes lokessel, vagy a cigányok de azok is csak többen. Aki még kuzdisportolokent visszael a tudásával meg hamar kést talál a hátaba, vagy azonnal eltiltják a versenyzestol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!