A heti 4 x másfél óra edzés jó lesz hosszútávon a kockás hashoz? 17/L
Igen, persze hogy jó.
De elég ha 1 órát edzel heti 7x.
Én így szoktam. F/34
Az pont nem a legoptimálisabb, amit a kettes mond. Nem célszerű minden nap edzeni. Valaki bírja idősebb korban is, valaki bírja hosszabb távon is, de nem ajánlott. Az izmaidnak, az izületeidnek, a szalagjaidnak, igazából az egész szervezetednek szüksége van a pihenésre, a regenerálódásra. Ha nem regenerálódik a szervezeted, akkor az izomzatod nem fog fejlődni. Ha minden nap kemény sporttevékenységet űzöl, akkor nem fogja tudni kipihenni magát a tested, és meg fog rekedni a fejlődésed.
Heti négyszer másfél óra edzés bőven elég egy hobbi sportolónak. Én egy versenyző birkózó vagyok, aki a tréningek mellett konditermi edzéseket is végez, de még én is csak hetente ötször edzek. Még a versenyfelkészülésben lévő, szteroidot és hormonkészítményt használó testépítők is tartanak pihenőnapot. Pihenőnap kell!
Ha tényleg figyelsz a kajára, és a fedett hasizmodat szeretnéd elővarázsolni, akkor a lényeg, hogy az edzéssel és a diétával legyél kalóriadeficitben. Ha ez megvan, akkor nem lesz probléma.
#4 nagyon szépen köszönöm a választ!!
Igen tudom hogy kell pihenőnap mert így tud fejlődni az izom, csak azt nem tudtam hogy nem e sok a heti 3 pihenőnap😁
Sok sikert kívánok a versenyeidhez!😇
Minden nap kalória deficitbe vagyok, illetve heti 6 napot mert 1 nap csalónapot tartok minden héten. Általában pihenőnapokon 1500-1800kcal-t eszek, edzés napokon pedig 1800-2100kcal-t! Átlagosan napi 110gramm fehérjét viszek be.
Ez egy tipikus "szálkásító étrend", teljesen működőképes.
Én nem szoktam csalónapot tartani, maximum csaló étkezést, de sokaknál ez beválik, úgyhogy nem vagyok ellene.
Nem sok a heti 3 pihenőnap, amennyiben abban a négy napban kellően megedzetted az izomcsoportjaidat, és kardióztál is. Töltsd aktívan a 3 pihenőnapot. Sétálj a barátnőiddel, csináljatok programot, menj ki a kertbe, lassan lehet medencézni is, biciklivel/gyalog menj vásárolni, mosogass, takaríts, ilyesmi. Intenzív sporttevékenységet ne űzz pihenőnapokon, és nem lesz probléma a regenerálódással.
2-es vagyok.
Természetesen pihenő napot kell tartani, ezt én is alá írom.
S vissza vonnám az előbbi megjegyzésemet, de így is azt tudom mondani hogy legalább heti 5x edzés az nem árt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!