Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan vegyek levegőt? Hogy...

Hogyan vegyek levegőt? Hogy fussak?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Hogyan kell venni a levegőt, illetve beosztani az erőmet hosszútávú illetve sprint futásnál?

Tudnátok adni tanácsokat? Hogy fejlődhetnék? Legnagyobb problémám az, hogy a tüdőm nem bírja a futást.

2020. júl. 10. 23:26
 1/2 anonim válasza:
100%
Asztmásan kezdtem el futni úgy gyógyultam ki belőle. Először mindig csak egy nem túl gyors nem túl lassú tempót vegyél fel, addig fuss ameddig érzed hogy már nem esik jól. Akkor séta. Semmiképp ne állj meg ne ülj le. Mikor valamennyire normálizálódott a légzésed ( 15-20 mp elég) fuss neki mégegyszer, fuss ameddig megy. Ha megint nagyon kapkodod a levegőt séta. Ha nem elég 15-20 mp akár tovább, a lényeg hogy sétálj, ne állj meg. Ha egy 2-3 kmes kört mész így minden nap idővel észre veszed hogy kevesebbszer állsz meg és hamarabb visszaáll a légzés. Egyébként ha zenét hallgatsz érdemesebb lassú zenét mert a gyors felpörgeti a pulzust így még kevésbé bírod. Próbálj arra koncentrálni hogy helyesen lélegezz akkor a pulzusod is rendben lesz így hosszútávon is menni fog. Sprinttel addig nem foglalkoznék ameddig a helyes légzés nem megy normál tempóban. Egyébként pedig másik fontos dolog amire rengetegen nem figyelnek sajnos, figyelj a lábfejedre! Párhuzamosan álljon a lábad futás közben, ne csámpázz ne dobáld a lábad mert az sajnos több kárt okoz mint hasznot. Ha a lábfej nem jól áll akkor a térd sem, így a csípő gerinc stb az egész test felvesz egy teljesen egészségtelen tartást. Csak azért írtam ide mert évek óta figyelem a többi futót és 100-ból ha egy embernek normálisan áll a lába...
2020. júl. 10. 23:39
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!:)
2020. júl. 11. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!