A közhiedelemmel ellentétben minél edzettebb valaki, annál hamarabb kezd el izzadni. Nem tud mást tenni, mint gyakran mosakodni és dezodorálni. Ez igaz?
az izzadás főleg genetikai kérdés. Én már x éve sportolok, átlagemberhez képest über edzett vagyok, de egy testépítőhöz képest még semmi. Ennek ellenére olyan szinten folyik rólam a verejték mind edzés közben, mind munka közben, hogy gyakran pólót kell cserélnem, és facsarni lehet a vizet.
nos, mint mondtam, mindez genetikai kérdés.
Szerintem fordítva van.
Minél edzettebb vagyok,annál később kezdek izzadni.
Először is a szíved erősebb lesz,kevésbé terheli le a mozgás,érrendszered rugalmasabb,kevesebb a lerakódás(zsírosodás,meszesedés),a tágabb erek hamarabb és több oxigéndús vért szállítanak az izmokhoz,ezáltal könnyedebb lesz a mozgás!
Valamint ha edzett vagy kicsit kevesebb a tested víztartalma,nem tud a 2 edzés között beépülni az összes eltávozott folyadék!
Az előző hozzászólásában is van valami, de ez főként genetika.
Én egész életemben él sportoló voltam. Volt olyan röplabda edzés, hogy egészet végigpörögtük, én aligha kezdtem el izzadni, a tömzsi gyerekről meg szakadt a víz... Míg más 1,5 kilóméter futásnál suliba már köpje a tüdejét, én még bőven orromon keresztül veszem a levegőt és fáradtság jelei nem látszódnak rajtam, nemhogy izzadság... Genetika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!