Mi az oka hogy a kezdő futók nagy része elkezdi a futást és pár alkalom után abba hagyja?
Jaj istenem! Ezek a "futók VS sosem futók" konfliktusok napi szinten már az agyamra mennek. Az ember a régi időkben valóban sokat futott, de ezek zömében rövidtávú sprintek voltak, nem pedig félmaratonok-maratonok, úgyhogy ezt az evolucionális bullshitet mellőzük, köszi!
Valakinek ez a világ legélvezetesebb sportága. Én is nagyon élvezem. A rossz bokám miatt a városban való futást nem nekem találták ki, de futópadon én is nagyon szeretek kocogni. Számomra a legélvezetesebb kardió mozgásforma a biciklizés, de mindenkinek más. Ha valaki a küzdősportban és a testépítésben leli örömét, akkor csinálja azt. Én is évekig judóztam a koronavírus előtt, szóval megértem. Megértek én mindenkit, csak ne legyen már ez az állandó harc a két tábor között, mint valami háborúban, mert nagyon kínos.
Kérdező! Szerintem is azért hagyják abba sokan pár alkalom után, mert nincs meg az élmény. Nem bírták a kitűzött távot teljesíteni, kényelmetlen volt a cipő, fájt a térdük, fájt a vádlijuk, fájt a combjuk, hideg volt az idő, rossz volt az aszfalt, vagy bármi ilyesmi, ami az egyénben rossz élményt idéz elő. Ilyenkor kell próbálkozni, tudatosan csinálni, fokozatosan csinálni, változtatni a problémás tényezőkön, és futni tovább. Ha ez nem jön be, akkor más kardió mozgásformára kell cserélni a futást. Erre számos nagyszerű lehetőség van: biciklizés, úszás, ugrókötelezés, lépcsőzés, aerobic, pilates, és még sorolhatnám.
9. "Az ember a régi időkben valóban sokat futott, de ezek zömében rövidtávú sprintek voltak, nem pedig félmaratonok-maratonok, úgyhogy ezt az evolucionális bullshitet mellőzük, köszi!"
8.vagyok. Szerintem a világot tervezték,a szó szoros értelmében vett evolúcióban nem hiszek.Az ember azonban úgy lett létrehozva,hogy brutális,felfoghatatlan távokat tudjon megtenni. Itt van pl. Cliff Young.61 évesen nyerte meg a Melbourne-Sidney 800km-es távot.És még sok ilyen ember van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!