Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Futni szeretnék rendszeresen. ...

Futni szeretnék rendszeresen. Oldalak, tanácsok?

Figyelt kérdés

20 év cigi után 4 hónappal ezelőtt letettem.

40 vagyok.

Elődönttem szeretnék futni, hogy mozogjak, hogy ne hízzak tovább.

Hogy kezdjem?

Mire figyeljek?

Oldalak appok amiket tudtok ajánlani?

Hasonló tapasztalat?

2021. ápr. 15. 00:12
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Melegits be, kezd fokozatosan, fuss amennyit birsz, aztan nyujts le. Mindig egyre jobban fog menni. Meg figyelj az etrendre ha fogyni akarsz mert am kb mind1 h futsz e vagy nem.
2021. ápr. 15. 00:55
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2021. ápr. 15. 01:14
 3/9 anonim ***** válasza:
90%

Mennyire jók az izületeid (térd, boka)? Mennyire vannak hozzászokva a lábaid a terheléshez? Mennyire rugalmasak az izmaid? Mennyire vagy meghízva?

Ezeket nem tudjuk rólad. Nem is biztos, hogy esetedben a futás a legjobb választás. Futni jó dolog, de nem mindenkinek ajánlott. Az nagyon menő, hogy 20 év után sikerült letenni a cigit, és el akarsz kezdeni sportolni. De lehet, hogy először egy erőltetett tempóban végrehajtott intenzív gyaloglást ajánlanék neked, az első hetekben, amíg a lábaid megszokják a hosszútávú, erősebb terhelést. A bemelegítés, a nyújtás, és a jó minőségű cípő ne legyen elfelejtve!

Van egyébként sok jó kardió mozgásforma még a futáson és a gyalogláson kívül: biciklizés, lépcsőzés, ugrókötelezés, aerobic, pilates.

2021. ápr. 15. 01:35
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is gyaloglással kezdd és tartsd komolyan a fokozatosságot, mert túlsúllyal, 40 évesen, sok cigi után mindened fájni fog (térded, gerinced, szíved tipikus), kevés lesz a sikerélményed, viszont többet fogsz ártani azzal, ha megerőlteted magad, és mehetsz a reumára meg háziorvoshoz panaszkodni. Egyelőre legyen meg 10, 15, majd 20ezer lépés naponta. Kirándulás még jobb egyenetlen talajon. Ha mellé figyelsz arra, hogy jellemzően ne egyél kenyeret, nasikat, meg cukros üdítőt, alkoholt, és ne este kajálj nagyot, szépen fogyni fogsz. Aztán, mondjuk egy-két hónap múlva jöhet a futás is.
2021. ápr. 15. 06:26
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Fontos a jó futócipő.Nekem saucony van az jól bevált.Kezdetben nem fontos de később jó ha beszerzel egy gps futóórát.Frissítőnek isotec endurance-t használtam. Nehéz a kezdet,de ha eléred azt,hogy először lefutsz 10 km-t, utána majd abba se bírod hagyni.
2021. ápr. 15. 06:41
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon fontos a sok keresztedzés. Tehát NE!!!! csak fuss, sok mást is sportolj, főleg a kezdetnél. A futás elég nehéz sport, hamar lesérülhetsz, ha nem fejleszted fel a tested megfelelően. Ha nagyon lesérülsz, akkor filozófus lehetsz itt a gyakorikérdésen, hogy a futás tönkretesz, meg ilyen marhaságok. És csak óvatosan, fokoztosan fejlődj.
2021. ápr. 15. 07:25
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
1 p futás 1 p séta és így
2021. ápr. 15. 09:40
 8/9 A kérdező kommentje:

Az eddig válaszolóknak nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

A tanácsokat megfogadom, hisz az irány egyezik amiket írtok!

2021. ápr. 15. 22:44
 9/9 anonim ***** válasza:
20%
Butaságok amiket írnak. Ne akarj napról napra fejlödni és az első hónapban ne erlőltesd meg magad! Fokozatosan, előtte utána nyújts és felesleges kocogás előtt belmelegíteni! Gimnasztikát, futóiskolát csinálhatsz. Ha fogyni szeretnél akkor a kalória deficited 500 legyen. Ez azt jelenti h 500al többet dolgozz le mint amennyit bevittél! Ne ess túlzásba! Első hónapban bőven elég a heti 20 km. Hidd el csak szív kell és ész
2021. ápr. 16. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!