Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért olyan nehéz elfogadni...

Miért olyan nehéz elfogadni egyes embereknek,hogy van aki nem élvezi a mozgást,aki nem szereti vagy esetleg utálja?

Figyelt kérdés
Az a történet,hogy én sokkal inkább a szellemi mozgásra vagyok ráépülve, mint fizikaira. Nem azt mondom,minden héten minimum egyszer kimegyek egy kicsit, minimum 10 percre, mert ez az a tűrhető mennyiség számomra,amit még talán szeretni is tudok. Viszont ezt nem tudja mindenki elfogadni, hogy én egy kicsit kilógok az egér életmódból, hiszen én nem igénylem azt a nagy mozgást. Sokkal jobban szeretek a hobbimnak élni, mint szenvedni órákat-félórákat mozgással, mert hogy nem tudom élvezni azt,hogy pl. futok 10 percet azt a lábaim fájnak, melegem van,kapkodnám a levegőt és ha az még is beszorul ott a mazoista paradicsom. Régebben még voltak olyan vágyaim,hogy menjek ki külföldre vagy csak Magyarországot járjam be,de sajnos pénzügyileg ez nem volt megoldható, úgy hogy szépen lassan belenyugodtam, hogy le kell mondanom, arról a világról, ami érdekel. Feltaláltam magam itt az interneten és itt élvezem azokat a látványokat, amik élőben nem fogadhatnak. Kicsit meghíztam idő közben és elkezdtem keményen edzeni, tartani a diétát,de nem hogy sikerélményem nem volt,még mellé kaptam azt,hogy nevetnek rajtam,amit persze most próbálnak magyarázni,hogy azt nem így kéne felfogni,de én azokat az impulzusokat, amiket a változást elérni akaró tevékenységiemre kaptam nem tudom, jó értelemben befogadni,se most, se akkor. Eközben sportot is űztem,de az is csak kényszer volt. Mindig kifogásokat kellett keresnem,mindig próbáltam találni az utat,hogy meglógjak a mozgás elől.(A közösség amúgy nagyon jó fej). Szerencsémre beütött a Korona és ezzel,meg lett akadályozva ez is,végre teljesen magamnak élhettem. Nem kellett kimenni és én örültem ennek, hiszen engem már semmi sem köt le a kinti világban. Minden, amit szeretnék elérhetek interneten, minden ami érdekel, megnézhetem itt is. Nem kell semmihez sem kimozdulnom és minden időmet magamra szánhatom. Sajnos ebbe,nem tud mindenki belenyugodni. Most ők hívnak ki, mutogatják a helyeket,hogy hova menjünk és akarnak arra bírni,hogy legalább itthon mozogjak és nem képesek felfogni,hogy én ezt már egyáltalán nem élvezem. Azt mondják velem van a hiba és pszhihológust akarnak hívni, meg terápiákra járatni,mert ez nem normális,de én meg nem értem, hogy miért kell mindenkinek az átlagba tartoznia. Én nem igénylem a szép külsőt,én nem igénylek végtelen számú barátot és élettársat sem,én csak úgy szeretnék élni,hogy jól érezzem magam és ne egy kényszer és szenvedés legyen az a csekély emberidőm, amit itt tölthetek.

2021. ápr. 11. 21:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

9: szív és érrendszer, tüdő, alap immunrendszer mind mind megszenvedi, ha sose mozogsz. Ezt persze tizenévesen az ember leszarja meg nem hiszi el, de gondolom nem mindegy neked se, hogy 50 évesen visz el a mentő vagy 80. Faterom is csak ritkán mozog, most covid óta gyakorlatilag semmit se, jelenleg állandóan fáj a háta, be van állva az egész izomzata, ha lefekszik a földre nem bírja lerakni a fejét, alig tud lehajolni és ez mind úgy, hogy nincs durva súlyfelesleg. Ha lenne még +30-40kg zsír rajta, akkor már komoly problémák lennének. Papám egész életében sokat mozgott (nem volt kimondott sportolás, csak munka, kert stb) és 70-80 évesen mozgékonyabb volt, mint faterom 50 évesen, sose volt problémája azzal hogy fel kell állni a fotelból vagy le kell hajolni bekötni a cipőt.

Szóval attól még, hogy te "nem hiszed", meg lázadsz a szülők ellen akik jót akarnak, attól még ezek valós dolgok maradnak.

2021. ápr. 12. 00:43
 12/13 anonim ***** válasza:
11-es leírta, amit én akartam a mozgással kapcsolatban. Az egészségtelen életmód, akár a mozgáshiány, akár a szemét kaják, nem fiatalkorban, hanem később bosszulják majd meg magukat. A világ ponthogy affelé megy, hogy fogadd el a kövéreket is, mert nem a külső számít. Ez igaz, csak attól még egészségtelen. Ami persze a mekinek meg a gyógyszeriparnak is nagyon jó. Inkább az ő oldalukról keresd az összeeesküvés elméletet. Sokkal többeknek éri meg az, ha te mekizel és egészségtelen vagy, mintha sportos és egészséges lennél.
2021. ápr. 12. 09:03
 13/13 anonim ***** válasza:
12: Igen, az elfogadással nincs probléma, de amikor a kórosan elhízott nő alá odaírják, hogy "egészséges", az eléggé fel tud idegesíteni. Gyakorlatilag kivétel nélkül minden túlsúlyos ismerősöm magas vérnyomással és térdproblémákkal küzd, kettőnek műteni is kellett már a térdét. Alig bírnak felmenni egy 20 fokos lépcsőn, 40 évesen oldalazva, lihegve, egyenként kell felszenvedniük magukat.
2021. ápr. 12. 09:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!