Miért olyan nehéz elfogadni egyes embereknek,hogy van aki nem élvezi a mozgást,aki nem szereti vagy esetleg utálja?
Az hogy nem szeretsz annyira kimozdulni, meg futni stb az még oké, de azért az hogy heti 10percre hagyod el a házadat és az is csak "tűrhető mennyiség" azért az elég befordult, depresszív gondolkodás. Az is erre utal, hogy régen szerettél volna túrázni, utazgatni, ezt azt csinálgatni, de már nem lelsz benne örömöt. Beleragadtál a komfort zónádba és szarul esik kijönni. Mondom ezt úgy, hogy hasonló voltam és vagyok is valamennyire én is. Csak aztán így elfordulnak tőled a haverok, mert sose mozdulsz ki, csak a felszínes boldogság marad. A magány meg mindenkit utolér előbb vagy utóbb.
A másik meg, hogy ha egész nap csak ülsz a székben és sose mozogsz, akkor 5-10-20 év múlva elég komoly gondjaid lesznek, főleg ha el is hízol, azt remélem tudod. Nem kell szeretni a sportot, nem kell iszonyú fittnek lenni, de egy alapvető mozgás azért mindenkinek szükséges.
4. Minimumot írtam és természetesen a barátaimmal tartom a kapcsolatot és sosem utasítom vissza,mikor megyünk valamerre.
Nem vagyok,vagyis nem érzem magamnak depresszívnek. Inkább csak a tini bunkóság jön belőlem,a lázadó korszak. Mindig kimaradok ezekből a nagy időszakokból,pl. nekem ez a "nem vagy a legjobb barát", "vagdossuk magunkat","menő a depiskedés", "folyamatos melankónia" sosem volt meg,de a tűréshatár mindenhol ott van. Például a nővéremnek,apámnak vagy a barátainak nem szoktam megengedni az ölelést vagy a puszit,ez a fajta megnyilvánulás nem tartozik hozzám, és úgy gondolom a szeretet,nem ebben a formában kell kinyilvánítani, fizikai kapcsolatokkal megmutatni és ezt a sajnos a családtagjaimon kívül mindenkinek sikerült elfogadnia.(Ennek van egy sötétebb háttere is, de ezt nem szeretném még nonprofilon sem napvilágra tárni.)
Folyton azt mondják,hogy ezt majd később, megbánom meg komoly problémákkal kell kűzdenem,de példákat nem nagyon hallok. Sokkal inkább tartom ezt egy általános berögződésnek, mint valósnak.(Persze magyarázatot elfogadok)
Nem hallottál olyat, hogy a mozgásszegény életmód elhízáshoz és betegségekhez vezet?
5:
"Minimumot írtam és természetesen a barátaimmal tartom a kapcsolatot és sosem utasítom vissza,mikor megyünk valamerre."
"Nem kellett kimenni és én örültem ennek, hiszen engem már semmi sem köt le a kinti világban ... Nem kell semmihez sem kimozdulnom és minden időmet magamra szánhatom ... Most ők hívnak ki, mutogatják a helyeket,hogy hova menjünk és akarnak arra bírni,hogy legalább itthon mozogjak és nem képesek felfogni,hogy én ezt már egyáltalán nem élvezem."
Azért ez a két írásod eléggé üti egymást. Nem kell kimozdulnod, minden idődet magadra szánhatod, nem értik meg hogy egyáltalán nem élvezed ezeket a dolgokat. Ezek alapján nem akarsz te sehova menni barátokkal se. Most akkor melyik igaz?
Később felnőttként ott lesz a munka, bevásárlás, ügyintézés, posta, párkapcsolat stb, azokat hogy tervezed? Muszáj lesz kimozdulnod szinte minden nap és emberekkel találkozni, mozogni. Pl majd itt bánod meg, hogy évekig elválasztottad magad a szociális élettől és kizökkentél belőle. Meg majd 40 évesen amikor se párod, se barátod, max netes barát. Mert ha szinte sose mozdulsz ki és a ritka alkalmakkor is úgy, hogy "ajj basszus sokkal jobb lenne otthon ülni", akkor nem sok ember fog megmaradni melletted.
8. Nem hiszem,hogy ütik egymást.
"természetesen a barátaimmal tartom a kapcsolatot és sosem utasítom vissza,mikor megyünk valamerre."
Itt nem a kint töltött idő a lényeg, hanem a barátaim,akiket nem hanyagolok. Ettől én még nem szeretek kint lenni és a mozgásról sem változik a véleményem,de a barátaimmal,mivel csak ilyenformán tudok találkozni és szeretem velük tölteni az időmet,így a rájuk koncentrálok és nem rossz részére a dolognak.
Hmm... A jövőn sokat gondolkodtam már,de nem nagyon jutottam semmire. Pár biztos "nem" alapon nyugszok eddig, a céljaim még kiforratlanok és sokkal inkább álmok. Nagyon szeretnék már végleges döntéshez jutni,de még mindig nem látom a végét a pályának.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!