Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért olyan nehéz elfogadni...

Miért olyan nehéz elfogadni egyes embereknek,hogy van aki nem élvezi a mozgást,aki nem szereti vagy esetleg utálja?

Figyelt kérdés
Az a történet,hogy én sokkal inkább a szellemi mozgásra vagyok ráépülve, mint fizikaira. Nem azt mondom,minden héten minimum egyszer kimegyek egy kicsit, minimum 10 percre, mert ez az a tűrhető mennyiség számomra,amit még talán szeretni is tudok. Viszont ezt nem tudja mindenki elfogadni, hogy én egy kicsit kilógok az egér életmódból, hiszen én nem igénylem azt a nagy mozgást. Sokkal jobban szeretek a hobbimnak élni, mint szenvedni órákat-félórákat mozgással, mert hogy nem tudom élvezni azt,hogy pl. futok 10 percet azt a lábaim fájnak, melegem van,kapkodnám a levegőt és ha az még is beszorul ott a mazoista paradicsom. Régebben még voltak olyan vágyaim,hogy menjek ki külföldre vagy csak Magyarországot járjam be,de sajnos pénzügyileg ez nem volt megoldható, úgy hogy szépen lassan belenyugodtam, hogy le kell mondanom, arról a világról, ami érdekel. Feltaláltam magam itt az interneten és itt élvezem azokat a látványokat, amik élőben nem fogadhatnak. Kicsit meghíztam idő közben és elkezdtem keményen edzeni, tartani a diétát,de nem hogy sikerélményem nem volt,még mellé kaptam azt,hogy nevetnek rajtam,amit persze most próbálnak magyarázni,hogy azt nem így kéne felfogni,de én azokat az impulzusokat, amiket a változást elérni akaró tevékenységiemre kaptam nem tudom, jó értelemben befogadni,se most, se akkor. Eközben sportot is űztem,de az is csak kényszer volt. Mindig kifogásokat kellett keresnem,mindig próbáltam találni az utat,hogy meglógjak a mozgás elől.(A közösség amúgy nagyon jó fej). Szerencsémre beütött a Korona és ezzel,meg lett akadályozva ez is,végre teljesen magamnak élhettem. Nem kellett kimenni és én örültem ennek, hiszen engem már semmi sem köt le a kinti világban. Minden, amit szeretnék elérhetek interneten, minden ami érdekel, megnézhetem itt is. Nem kell semmihez sem kimozdulnom és minden időmet magamra szánhatom. Sajnos ebbe,nem tud mindenki belenyugodni. Most ők hívnak ki, mutogatják a helyeket,hogy hova menjünk és akarnak arra bírni,hogy legalább itthon mozogjak és nem képesek felfogni,hogy én ezt már egyáltalán nem élvezem. Azt mondják velem van a hiba és pszhihológust akarnak hívni, meg terápiákra járatni,mert ez nem normális,de én meg nem értem, hogy miért kell mindenkinek az átlagba tartoznia. Én nem igénylem a szép külsőt,én nem igénylek végtelen számú barátot és élettársat sem,én csak úgy szeretnék élni,hogy jól érezzem magam és ne egy kényszer és szenvedés legyen az a csekély emberidőm, amit itt tölthetek.

2021. ápr. 11. 21:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%
Azért nehéz elfogadni, mert furcsa a hozzáállásod. Persze lehet, hogy neked tényleg ez jó, de szokatlan és azt gondolják, hogy lusta vagy, de ha kipróbálnád mondjuk a túrázást, akkor megszeretnéd. Ráadásul egészségtelen is a mozgásszegény életmód. Segíteni akarnak, mert egyedül nem tudsz változtatni.
2021. ápr. 11. 21:39
 2/13 A kérdező kommentje:
1. Én szerettem túrázni,csak nem volt rá lehetőség vagy éppen nem vittek annyit,hogy ki legyen elégítve ez az igényem. Most meg már nem szeretnék,mert csak a fáradságot tudom felfogni belőle,nem érzem azt az üdítő jutalom érzést,hogy már pedig megérte. Nem találom márt azt az elveszett hangulatot,ami régen annyira felcsigázott,még ha csak a legközelebbi ligetbe is mentünk és részben,valahol szomorú is vagyok ez miatt,de az érzéseim így sem változnak a témával kapcsolatban.
2021. ápr. 11. 22:05
 3/13 A kérdező kommentje:
Oh és légyszi ne a válasz lepontozásával, közöljétek,a véleményeteket, hanem legalább egy magyarázatot írjatok,hogy mi a probléma vele. Így se nekem,se a válaszolónak nem fog bővülni a nézete és nem jutunk megértésre.
2021. ápr. 11. 22:15
 4/13 anonim ***** válasza:

Az hogy nem szeretsz annyira kimozdulni, meg futni stb az még oké, de azért az hogy heti 10percre hagyod el a házadat és az is csak "tűrhető mennyiség" azért az elég befordult, depresszív gondolkodás. Az is erre utal, hogy régen szerettél volna túrázni, utazgatni, ezt azt csinálgatni, de már nem lelsz benne örömöt. Beleragadtál a komfort zónádba és szarul esik kijönni. Mondom ezt úgy, hogy hasonló voltam és vagyok is valamennyire én is. Csak aztán így elfordulnak tőled a haverok, mert sose mozdulsz ki, csak a felszínes boldogság marad. A magány meg mindenkit utolér előbb vagy utóbb.

A másik meg, hogy ha egész nap csak ülsz a székben és sose mozogsz, akkor 5-10-20 év múlva elég komoly gondjaid lesznek, főleg ha el is hízol, azt remélem tudod. Nem kell szeretni a sportot, nem kell iszonyú fittnek lenni, de egy alapvető mozgás azért mindenkinek szükséges.

2021. ápr. 11. 22:21
 5/13 A kérdező kommentje:

4. Minimumot írtam és természetesen a barátaimmal tartom a kapcsolatot és sosem utasítom vissza,mikor megyünk valamerre.

Nem vagyok,vagyis nem érzem magamnak depresszívnek. Inkább csak a tini bunkóság jön belőlem,a lázadó korszak. Mindig kimaradok ezekből a nagy időszakokból,pl. nekem ez a "nem vagy a legjobb barát", "vagdossuk magunkat","menő a depiskedés", "folyamatos melankónia" sosem volt meg,de a tűréshatár mindenhol ott van. Például a nővéremnek,apámnak vagy a barátainak nem szoktam megengedni az ölelést vagy a puszit,ez a fajta megnyilvánulás nem tartozik hozzám, és úgy gondolom a szeretet,nem ebben a formában kell kinyilvánítani, fizikai kapcsolatokkal megmutatni és ezt a sajnos a családtagjaimon kívül mindenkinek sikerült elfogadnia.(Ennek van egy sötétebb háttere is, de ezt nem szeretném még nonprofilon sem napvilágra tárni.)

Folyton azt mondják,hogy ezt majd később, megbánom meg komoly problémákkal kell kűzdenem,de példákat nem nagyon hallok. Sokkal inkább tartom ezt egy általános berögződésnek, mint valósnak.(Persze magyarázatot elfogadok)

2021. ápr. 11. 22:45
 6/13 anonim ***** válasza:
Miert lenne nehez elfogadni? Mindenki azt csinal amit akar az o dolga.. de a mai vilagban mindenki sportol meg jol akar kinezni.. veluk lehet nehezen erted meg magad. Keress olyan tarsasagot akik ugy gondolkoznak mint te.
2021. ápr. 11. 22:57
 7/13 anonim ***** válasza:

Nem hallottál olyat, hogy a mozgásszegény életmód elhízáshoz és betegségekhez vezet?

2021. ápr. 11. 23:54
 8/13 anonim ***** válasza:

5:

"Minimumot írtam és természetesen a barátaimmal tartom a kapcsolatot és sosem utasítom vissza,mikor megyünk valamerre."

"Nem kellett kimenni és én örültem ennek, hiszen engem már semmi sem köt le a kinti világban ... Nem kell semmihez sem kimozdulnom és minden időmet magamra szánhatom ... Most ők hívnak ki, mutogatják a helyeket,hogy hova menjünk és akarnak arra bírni,hogy legalább itthon mozogjak és nem képesek felfogni,hogy én ezt már egyáltalán nem élvezem."

Azért ez a két írásod eléggé üti egymást. Nem kell kimozdulnod, minden idődet magadra szánhatod, nem értik meg hogy egyáltalán nem élvezed ezeket a dolgokat. Ezek alapján nem akarsz te sehova menni barátokkal se. Most akkor melyik igaz?

Később felnőttként ott lesz a munka, bevásárlás, ügyintézés, posta, párkapcsolat stb, azokat hogy tervezed? Muszáj lesz kimozdulnod szinte minden nap és emberekkel találkozni, mozogni. Pl majd itt bánod meg, hogy évekig elválasztottad magad a szociális élettől és kizökkentél belőle. Meg majd 40 évesen amikor se párod, se barátod, max netes barát. Mert ha szinte sose mozdulsz ki és a ritka alkalmakkor is úgy, hogy "ajj basszus sokkal jobb lenne otthon ülni", akkor nem sok ember fog megmaradni melletted.

2021. ápr. 12. 00:18
 9/13 A kérdező kommentje:
7. Hallottam,mégis én valószínűbbnek tartom a túlkapást ezen a téren a nyilvánvaló szépség ideál és a termékek jobb reklámozása révén. Biztos,hogy sok igaz ezekből,de a túlreagálás is az. A betegségek része,még mindig nem teljesen tiszta, nem hiszem,hogy van olyan dolog,amit csak és kizárólag a mozgáshiány tud okozni. Valszeg a legtöbb esetben,gén vagy már alapból hajlamos rá az ember. Fordított esetben,viszont már hallottam róla, hogy fizikai vagy mentális problémát okozott volna,a sport. Ennek ellenére nagyon tisztelem a sportolókat, hogy képesek ennyi mindent beleadni és szeretik,meg még fejlődni akarnak benne.
2021. ápr. 12. 00:20
 10/13 A kérdező kommentje:

8. Nem hiszem,hogy ütik egymást.

"természetesen a barátaimmal tartom a kapcsolatot és sosem utasítom vissza,mikor megyünk valamerre."

Itt nem a kint töltött idő a lényeg, hanem a barátaim,akiket nem hanyagolok. Ettől én még nem szeretek kint lenni és a mozgásról sem változik a véleményem,de a barátaimmal,mivel csak ilyenformán tudok találkozni és szeretem velük tölteni az időmet,így a rájuk koncentrálok és nem rossz részére a dolognak.

Hmm... A jövőn sokat gondolkodtam már,de nem nagyon jutottam semmire. Pár biztos "nem" alapon nyugszok eddig, a céljaim még kiforratlanok és sokkal inkább álmok. Nagyon szeretnék már végleges döntéshez jutni,de még mindig nem látom a végét a pályának.

2021. ápr. 12. 00:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!