Milyen edzést javasoltok, ami fokozatosan bevezethető a napirendbe?
Az a helyzet, hogy nagyon rossz kondiba vagyok. Nem vagyok elhízva és egészségügyi problémám sincs, kivéve a magas pulzust, gerincferdülést.
Voltam kardiológusnál, csontkovácsnál is mindkettő az intenzív sportot ajánlotta. A csontkovács azt mondta az ízületeimet kell nyújtanom, de sajnos nem megy. Ahogy kinyújtom a lábam remeg mint a kocsonya. 5 perc megerőltetőbb mozgás után kiköpöm a tüdőm, szédülök és van, hogy hányok is. És a térdeim is borzasztóan ropoganak és fájnak önmagukban is. Na de nem azért jöttem, hogy panaszkodjak, hanem tanácsokért, mit hogyan csináljak, hogy hozzá tudjak szokni a megfelelő tornához. Mennyit és mit csináljak naponta, hogy hozzá tudjon szokni a testem, illetve aki volt már hasonló helyzetben, ha leírná milyen edzéstervet folytatott, megköszönném.
24/L
sztem kezdj sétával, ha azt bírják az izületeid.
Az úszás lenne a legjobb talán, ott az izületek nem nagyon vannak terhelve, de sajnos most uszoda sincs nyitva ugye :/
Szvsz a következőt kell tenned. Nem egyből tornával és edzéssel kezdened hanem a bemelegítést kell kezdened.
A video amit belinkelek egy viszonnyal könnyebb nem túl ugrálós bemelegítés.
10 mozgás van benne mindegyiket 30 mp ig csinálja.
Jó eséllyel ez is kicsit sok lesz neked kezdésnek ezért kétféle képen modosíthatod.
1. mindegyik gyakorlatot csak 10 mp ig csinálod amíg nagyon nem megy. Aztán 20 majd 30.
Csak egy pár dolgot csinálsz meg (mondjuk 3 mat) aztán pihensz és megcsinálsz még 3mat stb.
Ezt a bemelegítő tornát naponta többször is megcsinálhatod pár órás pihenésekkel.
Utána.
Utána pedig csináld meg ezt.
https://www.youtube.com/watch?v=a9WC_eLmP30
(vagy ha ezt kezdésnek könnyebbnek érzed kezdhetsz csak ezzel.)
Ha esetleg van még kérdésed küldj egy im et nyugodtan.
Azért nem látod mert csak kimásoltam de elfelejtettem beilleszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!