Tényleg minden finom ételről le kell mondani, ha izmos és vékony akarok maradni?
Én abszolút nem érzem ezt. Zabálok mindent, de mégis atomjól nézek ki, mert annyit edzek, mint állat. Az izom épülni fog, ha edzed bikából, mindegy, hogy mit eszel. Nyilván a testépítés más téma, ha tényleg dudorodni akarsz, de te azt írtad, hogy jól kinézni. Ha nő vagy, akkor ismerek kickboxos és taekwondos lányokat, akiknek 10/10 testük van, mégis zabálnak mindent. Egyszerűen az edzésük bika. Én nem nő vagyok és boxolok, de nekem is állatkemény edzéseim vannak, így zabálok is, mint a ló, mégis olyan görög isten testem van, hogy ihaj.
Szóval szerintem nem kell lemondani semmiről. Legalábbis én nem tapasztaltam ezt sem magammal, sem edzőtársaimmal kapcsolatban.
Ennyire biztos nem kell lemondani, mint amennyire te írod, hogy soha nem ehetsz csokit, sütit. A mértékletességen van a hangsúly, nyilván naponta egy tábla csoki meg 2 liter cola az nem fér bele, de 1-1 édesség simán beleférhet, ha nagyjából bele van kalkulálva az étrendbe. Legrosszabb esetben feljön egy kis zsír, aztán 1-2 hónapig diétázol.
Viszont a fehérjedús kajákat nem úszod meg, mákos tésztával sajnos nem lehet elérni semmit.
El kéne felejteni már azt, hogy az egészséges táplálkozás nem lehet finom. Természetesen egy csoki finomabb lesz, mint a zöldségek (szerintem), de a zöldségeken kívül rengeteg egészséges dolog van még, valamint az egészségtelen kajákat is el tudod készíteni egészségesen (pl sült krumplit sütőben, kevés olíva olajjal és nem bő zsírban kisütni).
A szénhidrát pedig nem egy mumus, nem kell tőle félni. Nem kell elhinni azt, amit egyesek (pl Norbi drága barátunk...khhmm) terjeszt, annak érdekében, hogy mindenki az ő keto diétás baromságait vegye (mellesleg az ő cuccaiban több kalória is van, de ezt csak így érdekességnek írtam)). Változatosan kel táplálkozni, minden makrotápanyagot kell fogyasztani (persze ha pl cukorbeteg vagy, akkor más tészta). Pl. vegyük a leggonoszabbnak tartott szénhidrátot, a cukrot. Az se rossz, csak persze mértékkel kell. Kardiózás közben, ha a teljesítményen van a hangsúly, akkor valami cukros lötty segíthet vagy, ha gyorsan kell energia, akkor a cukor jó választás. Nem azt mondom, hogy minden nap 1 kiló kristálycukrot kell zabálni, hanem azt, hogy ez sem valami rossz dolog és néha bizony hasznos.
A nasikról se kell lemondani, csak mértékkel kell enni, de ezt nem az edzés és a jó forma miatt, hanem az egészséged miatt. Elhízni nem fogsz akkor sem, ha napi 10 tábla csokit eszel, de többet égetsz el, mint amennyit bevittél. Lehet napi 10 km sprinttel is hízni, valamint lehet egész nap a tv előtt punnyadva is fogyni. Kalória be- kalória ki, ilyen egyszerű. Több kalóriát viszel be, mint amennyit elégetsz, akkor azt szépen elraktározza a szervezeted zsírként, ha pedig kevesebbet viszel be, akkor fogyni fogsz.
Én pl. ha megkívánok egy tábla csokit, akkor megeszem. Elmegyek-e haverokkal valahová beülni és enni egy pizzát? Természetesen elmegyek és eszek is. Nyilván beleszámolom a napi bevitelbe a nasikat, így nem fogok elhízni. Ha olyan ételeket eszel, amiket szeretsz, akkor nem is fogod már kívánni a nasikat, mert minden nap azt eszed, amit szeretsz.
Gyere kajafutárnak.Egy hónap alatt ledobsz 5 kilót, és mindent érhetsz.
Dagadt futárt még nem láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!