Melyik az a küzdősport, ami utcára vagy kocsmákba is jó?
Olyan küzdősport, amivel el lehet bánni az utcai bandákkal, meg kocsmai bunyósokkal.
És mondjuk egy ember akár hárommal is elbánjon egyszerre.
Sokan mondják,hogy a kung-fu meg a karate nem jók ilyesmi célra, de akkor mik a legajánlottabbak?
Utcára? magabiztosság, gázspray, futás
effektív küzdősportok:
-ökölvívás,
-kick-box (low kick-től K1-ig),
-muay thai,
-taekwondo (érdemes ökölvívással keverni mivel csak a rúgásokra összpontosít pontossaban 80%-a rúgás),
-judo,
-birkózás,
-BJJ (keverve más grappling alapú küzdősporttal),
-ashihara karate (asszem nem tanítják itthon)
-savate (kevéshelyen oktatják, de nagyon effektív)
ezeket ajánlom első sorban.
Másodsorban azokat ajánlom ha mindenáron mutogatós küzdősportot szeretnél de viszont azt is szeretnéd hogy működjenek:
-kelemen ryu ju jitsu (sport ju jitsu),
-ZBK kempo,
-kyokushin karate (ebből jön az ashihara, több helyen taítják viszont sok a kata (formagyakorlat) és küzdelemnél nem ütnek fejre)
küzdősportok amiket kerülj mert nem tanítják jól:
-Shotokan karate (sok a kata, kumite(küzdelem) gyönge)
-Wing Tsun (Máday és társainál nincs küzdelem és folyton fikáznak más küzdő sportokat olvass utána ha érdekel, más wing stílusok se jók sőt... pl:Wing Chun(ez egyébként az alap/"erdedeti"), wing csun tzun fuk muk fuk XD amúgy én is ezt csináltam anno sajna, ja és ami a legrosszabb nincs valós küzdelem és drága)
-Aikido (ezt is csináltam ez se jó itt sincs küzdelem, inkább egyfajta meditatív mozgás mintsem harc szerencsére nekem jó edzőm volt ebből)
-Tai chi (ugyan az a baj mint az előzőnél csak ez kínai)
- Bujinkan Ninjutsu (nonszensz)
- Krav maga (Izraeli cucc amit civileknek tanítanak az csak egy pénzlehúzás küzdelem itt sincs "túl halálos"...vicc)
-Turán jitsu (na jó ez meg mi a fasz?)
és még rengeteg olyan "harcművészet amiben nincs valós küzdelem tombol az elitizmus és a diákok megvezetése...
Küzdősportok amik fegyverforgatással foglalkoznak és szerintem jók:
-Kendo (japán kardvívás)
-Vívás
-Kali
vígaszdíjas:Kobudo
Küzdősportok amik fegyverforgatással foglalkoznak de szerintem kerüld:
-"magyar" szablyavívás (úgyszintén Máday érájába tartozik és ugyanúgy nincs küzdelem csak mutogatás, nem tudom az öregnek súlyos küzdelem fóbiája lehet)
-Iaido
-Batto jutsu
-kyudo (baszarás 30 órig készülnek egy lövésre és mellé megy a nemtudom hány danos mesternek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!