Boxolni edző nélkűl megy?
Sokan versenyengedélyt váltanak ki és az igazolással járhatnak terembe, ez egy kiskapu lehet neked is.
Amúgy meg természetesen az árnyékbox is hasznos, bár nyílván partnerrel vagy boxzsákkal hatékonyabb lenne. Súlyzós edzés alatt mit értesz, milyen gyakorlatokat csinálsz?
Hát én nem tudom! Tehát akkor kb. két-három hónapnyi boksz tudás áll egyelőre mögötted? Az nem sok, ennyi idő alatt feltehetőleg nem tanultad meg a szabályos és hatékony ökölvívói ütéstechnikát. Még valószínűleg az alapjait sem. Én inkább hanyagolnám az árnyékboksz részét, mert ha a helytelenül kivitelezett, pontatlan, totálisan kezdő, hibás ütéstechnika fog berögzülni, akkor azt majd később "ki kell kezelned", ha újra lehet majd edzésekre járni.
Inkább azt mondom, hogy told a súlyzós edzést (szabályosan, normálisan, sérülésmentesen, bemelegítve), erősíts, fuss, kardiózz, végezz pilometrikus gyakorlatokat, nyújts, és hasonlók. Készülj fel arra, hogy ha újranyitnak a boksz klubok, akkor 100%-ot tudj mutatni a tréningeken. Majd ott megtanulsz ütni, otthon inkább ne erre a részére összpontosíts.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!