Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Futás káros, elcsúnyító...

Futás káros, elcsúnyító hatását hogy kerülhetem el?

Figyelt kérdés

Súlyzós edzés mellett, kardiónak futni kezdtem, sokszor terepen is. Nagyon szeretem, élmény futni.

De nem tudom milyen mennyiség ami még egészséges, amivel hozzájárul a jó formához és nem elvesz belőle.

Láttam futóversenyekről videókat és tényleg megijesztett sok férfi futó külseje, lapos mell, gizda karok, lábak, beesett arc, elgyötört arc, mély ráncok.

Nőkre mintha jobb hatással volna ez a futás.

2021. márc. 16. 19:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne a 10km-es etióp futókat nézd. :D

Nézz meg sprintereket, színtiszta izom az összes.

2021. márc. 16. 19:31
 2/7 A kérdező kommentje:
akkor ilyen maratoni távokat ha jól sejtem mindenképpen kerüljek
2021. márc. 16. 19:35
 3/7 anonim ***** válasza:
62%

Van távfutó ismerősöm, teljesen átlagos a fizikuma.

Az említett réteg nem véletlenül olyan sovány, többségük éhinségben nőt fel.

2021. márc. 16. 19:38
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az van hogy testépítő kinézettel, mondjuk 55-ös karral nem is fogsz maratont lefutni, azt garantálom. Ilyen nagy izomtömeg mellett nem lehet értékelhető eredményt elérni állóképességi sportokban.Egy negyvenes, szálkás karral, hozzá arányos testtel lehet jó állóképességed is, hegyi kerékpározhatsz, maratont is bevállalhatsz ha van kedved hozzá. De az állóképességi sportokban mindig az etióp csontvázformák lesznek a legjobbak, oda az a testalkat kell. Ahogy a Tour de France-ot sem nyerte még meg soha testépítő, hiába van a lábán háromszor annyi izomtömeg mint a bringásokén. A testépítés a látványról szól, az állóképességi sportok pedig a teljesítményről. Lehet kompromisszumot kötni, rajtad áll hogy mit szeretnél elérni. Kardió mindenképpen legyen valamennyi ha fontos az egészséged, fittséged, mert önmagában a gyúrással ilyen téren semmire sem mégy. Azon ne aggódj hogy némi kardiótól lemegy huszonnyolcasra a karod,és rádaszalódik a bőr. Ha nyomod a súlyokat ahogy eddig és mellette jól étkezel akkor az izomtömeged nagy része megmarad, csak szálkásabb leszel, ennyi fog történni.
2021. márc. 16. 19:54
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha eleget kajálsz és nem futsz minden nap 10-20km-eket, akkor nem igazán lesz belőle hátrányod.
2021. márc. 16. 20:07
 6/7 anonim válasza:
100%
Sziasztok! Heti ötször futok 10-15 km-t alkalmanként. Nem vagyok egyáltalán csontkollekció, mert eszek rendesen, mindent, amit megkívánok. Nem értek egyet azzal, hogy egy edzőteremben kiedzett ember ne tudna maratont futni...tudna, csak nem a leggyorsabb tempóban nyilván. Véleményem szerint a nagyon sovány futók azért soványak, mert a leggyorsabb tempót próbálják kihozni magukból, ehhez rengeteget futnak kiliben és időben is, valamint a táplálkozásukra is odafigyelnek. Kérdésedre választ egy jó edző és táplálkozás szakértő tudna adni, aki ért hozzá, mert való igaz, hogy a futás az izomtömeg növelésbe bekavarhat.
2021. márc. 17. 09:06
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudod elkerülni. Aki fut az mind elkerülhetetlenül elcsúful. A szép emberek nem futnak.
2021. márc. 18. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!