A rendszeres sok futás nem káros az egészségre?
Megfelelő futócipők rotálva (nem csak magas sarkú agyon csillapított, de az is mehet laza napokra!), talaj típusok váltogatása, megfelelő futótechnika (nem csak egyféle helyes van!), télen megfelelő öltözet, bemelegítés, levezetés, alacsony testtömeg, és akkor nem mennek tönkre az ízületek.
Pl. a prohardveres futó topik gazdája írt róla, hogy az elmúlt 6 évben mennyit futott, 200 feletti hetei vannak alapozó időszakban, mégsem sérül le. De ismerek egy rakás idős futót, akiknek rendben vannak az ízületei. 33 évesen mondjuk magam is futottam már annyit összesen, mint egy 25 éves profi atléta, mégis rendben vagyok.
8:
Meg a 60+ futók jó részének is csak szerencséje van, ugye, meg egy rakás embernek pechje, aki életében nem sportolt, mégis tropák az ízületei idős korára, ugye? Meg akit említettem a prohardverről, havonta többet fut, mint a legtöbb kocafutó évente.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!