Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ez normális egy nem aktívan...

Ez normális egy nem aktívan mozgó embernél?

Figyelt kérdés
Lekinkább ülök, azt is sajnos görnyedve. Kórosan sovány vagyok. (Még mielőtt bárki is a túlsúllyal jönne.) Sokat fáj a nyaki gerincem, szédülök is, de gondolom a rossz testtartás miatt. Ha lefekszem a földre, hogy kicsit kiegyenesitsem a hátam, akkor már pár perc után is fáj a hátam közepe tája, a gerinc mellet "izom", és elől a mellkasom is kicsit, de inkább a hátam fáj. Ez normális? (Nagyon keveset mozgok, ezen igyekszem változtatni természetesen, meg a testtartásom is javítani szeretném.)
2021. márc. 14. 17:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Érdemes kérni egy alapos orvosi kivizsgálást.
2021. márc. 14. 17:50
 2/16 A kérdező kommentje:
Szinte mindig görnyedt vagyok. Izmom kb nulla
2021. márc. 14. 17:52
 3/16 anonim ***** válasza:
Ha ennyit ulsz edzeni kellene. Ebbol igy serv lesz
2021. márc. 14. 17:55
 4/16 A kérdező kommentje:
Nincs sérvem! A kérdésem sem erre vonatkozott!
2021. márc. 14. 17:58
 5/16 anonim ***** válasza:
Meg nincs. Csak azt mondom h igy alakul ki sok embernel.
2021. márc. 14. 19:11
 6/16 A kérdező kommentje:
Hogyan alakul ki? Hogy nulla fizikai aktivitás és kóros soványság? Attól sérv? Aztamindent! 😂
2021. márc. 14. 20:16
 7/16 anonim ***** válasza:

Igen. Nezz utanna ha nem ertesz hozza :) jobol irtam.. volt hasonlo gondom, de idoben megeloztem.

A gerincsérv (más néven porckorongsérv) alapvetően a csigolyák közötti porckorong kitüremkedése, ami sok esetben a derékfájás okozója lehet. Fajtái elkülöníthetőek akár a fájdalom helye (nyaki-, háti- és ágyéki szakasz), akár súlyossága szerint is.

Rossz mozdulat, emelés, bemelegítés nélküli, vagy hosszú távú fokozott megerőltetés, mint az ÜLŐ MUNKA!!! hatására gyengülnek, ezek a gyűrűk átszakadhatnak. Ekkor a benne lévő kocsonyás anyag elvándorolhat, kitüremkedhet a csigolyák között kilépő gerincidegek irányába, így az idegek nyomás alá kerülnek, "becsípődnek", és ekkor alakul ki a porckorongsérv.

2021. márc. 14. 21:17
 8/16 A kérdező kommentje:
Gerincsérv az igen lehet. Azt nem írtad hogy milyen sérvre gondolsz. Nekem a nyakam "gyanus". Sokat nézek lefelé (olvasás, ülés egyebek) és jobb oldalon a koponyámon mintha a nyakamtól fogva húzódna az izom. Gyakori szédülés, mozgáskoordinációs zavar. De minden csak jobb oldalra koncentrálódik, és sok ülés után jó ideig mintha előre akarnék esni. Kellemetlen. Milyen orvoshoz kéne ezzel mennem?
2021. márc. 14. 21:58
 9/16 anonim ***** válasza:
Nekemis ezvolt csak bal oldalt. Letezik nyaki serv. Ha ugyanigy folytatod nemsoka nehezebben fog mozogni a nyakad egyre jobban fog fajni aztan jon a kez zsibbadas. En vegigjatszottam ezt.. a dokuk sokmindent nemtudnak csinalni vele.. kuldtek mrire kiderult h nem olyan durva meg de jol begyulladt.. aztan kuldtek csontkovacs, sportmasszorhoz. Az csak par napra oldotta meg. Kb 3 doki utan zaziorvosommal irattam fel izuleti gyulladascsokkentot meg izomlazitot amit en neztem ki neten. Ez 2 het alatt elmulasztotta. Azota figyelek a testtartasomra es tobbszor atmozgatom magam napkozbe. Amugy en evek ora edzek de a sok ules/gornyedes nekemis betett... mar mast dolgozok
2021. márc. 14. 22:05
 10/16 A kérdező kommentje:
Neked is durva egyoldali tüneteid voltak? Mintha az agyam jobb fele nem kapna elég oxigént, kb ilyen érzésem van. Köszönöm szépen a javaslataid.
2021. márc. 14. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!