Melyik a fontosabb?
Mindkettő fontos, de én nem "kis súly-nagy súly" szempontból közelíteném meg, érdemes elkülöníteni, hogy melyik gyakorlat során mi történik és melyik mire jó.
A farizmot megnyújtó gyakorlatok, mint guggolás vagy kitörés több mikrosérülést hoznak létre és sokkal nagyobb terhelési potenciáljuk is van, ezek jellemzően azok amiket nem érzel, csak "másnap" :). Ezeknél nem is annyira az izmaidra érdemes figyelni, hanem inkább a gyakorlatra, a mozgás koordinálására és a rendszeres progresszív túlterhelésre. Egy olyan gyakorlat, ahol kisebb a mozgástartomány, és a véghelyzetben ad ellenállást, pl csípőtolások vagy 45 fokos hiperhajlítás, inkább az agy-izomkapcsolat fejlesztésére és bedurranásra hasznosak.
Ha muszáj lenne választani, akkor az előbbire mondanám, hogy fontosabb, de az utóbbit sem érdemes kihagyni.
3# értelmezd kérlek amit írtam. De ha nem megy segítek.
Ha nincs agy izom kapcsolat, akkor hiába fog nagy súllyal guggolni, többet fog elérni, ha kisebb súllyal helyesen fogja csinálni, de szerintem ezt már rengeteg helyen leírták, nem tudom mi benne a vicces.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!