Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Megalázónak találom a mozgást?

Megalázónak találom a mozgást?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy képtelen vagyok sportolni, mert mindennél megalázóbbnak találom. Tisztában vagyok vele, hogy ez nem normális, és egyáltalán nem gondolom másokról, hogy "mennyire gáz már, hogy ott ugrálnak", szóval ne értsetek félre... Egyszerűen arról van szó, hogy semmilyen mozgásforma (értelemszerűen nem csináltam mindent, de azért igen sok féle sportot űztem, néha évekig) nem okoz nekem örömet, ha sikerül is végigcsinálnom jól pl. egy gyakorlatsort, nem azt érzem, hogy "jé, mire nem vagyok képes, szép munka", hanem hogy "ez is mi a francnak volt jó, idióta vagyok, és csak feleslegesen megizzadtam" - ezt így hosszú idő után is, szóval nem is az áll mögötte, hogy csak nem szoktam meg.

Tudtok valami módszert arra, hogy ezt le tudjam győzni? Próbáltam minden nap futni, edzésre járni, ilyenek, de mindez csak tovább növelte az (ön)utálatomat. Még az se szempont, hogy az alakomat rendben tartsam, mert bármit csinálok, nem hízok (ezt nem dicsekvésnek szánom, csak sejtem, hogy sokak ezt ajánlanák motivációként), sőt, a közösség se, mert túlságosan jól megvagyok egyedül (pl. 3 év tánc után se álltak szóba velem a csapattársaim - meg kell hagyni, nem is hibáztatom őket).

Viszont mindezek után is szeretném szeretni a mozgást, mert úgy érzem, kimaradok valamiből. Szóval, ha van valakinek még valami ötlete, az nagyon jól jönne, mert én kifogytam belőlük. A segítséget előre is köszönöm!

16L

2021. febr. 9. 15:07
 1/5 anonim ***** válasza:
86%
A mozgàs nem csak fogyás miatt fontos. Az izmok, izületek, kordináció, erőnlét, egészség fenttartására is. Megalázónak én inkább azt tartom amikor valaki nem tud még cipőt sem felhúzni csak ülve, mert semmi egyensúlya illetve kondija..
2021. febr. 9. 15:40
 2/5 anonim ***** válasza:
77%

Túrázz, teljesítménytúrázz, fuss extrém távokat! Arra erősen igaz, hogy az út fontosabb, mint a cél, és amilyen jól elvagy magadban, ez úgy tűnik, hogy neked való lenne.

De még fontosabb, hogy tűzz ki célokat. Konkrét, időhöz kötött célokat! Egy verseny, egy konkrét idő, távolság, helyezés! Ne csak sportolgass; sportolj!

Ez fog minden egyes edzésnek célt és értelmet adni, nem csak lemész, lötyögsz, "feleslegesen megizzadsz", hanem készülsz valamire. Így lesz értelme egy edzéstervet végigcsinálni, így lesz célja annak, hogy szembeszélben-esőben is lefutod a napi x kilométeredet, ezért lesz az izomlázad!

2021. febr. 9. 15:48
 3/5 anonim ***** válasza:
83%

Keress valamit amiben örömödet leled... én pl tavasztól őszig bringázom nem keveset, de nem azért, hogy "sportoljak" hanem mert imádok bringázni, túrázni bringával... csapatban mégjobb.

Szezonban tavaly óta sup-olok a balatonon, de évek óta kajakozom is, nem nem versenyszerűen, csak úgy van egy felfújható kajakom, szwrencsére nekem 600méter a balaton, így nyáron minden nap lemehetek evezni egyet..

Télen haverokkal járunk falat mászni egy közeli terembe, ami a törzstagoknak most is nyitva áll, annyi, hogy nem elől, hanem hátul kell bemennünk :)

Nekem ittho volt vele gondom, hogy utálom, ha látnak... így itthon addig nem tudtam semki edzeni, amíg nem épitettem a kertben egy sufnit magamnak erre a célra :)

2021. febr. 9. 15:57
 4/5 anonim ***** válasza:
3evet tancoltal? Milyet? Azert az nem keves ido. Tul agyalod szerintem. Mi lenne ha bringaznal egy jot, vagy megcsinalnal 30 guggolast. Meglatbad milyen szep izmos lett a labad. Amugy a sportolas azert is jo, mert felkesxit fizikailag az elet mas teruleteite. Messzebre tudsz uszni, konyebben hazaviszed a kajat, jobban birod a hazimunkat satobbi, ezernyi dolog.
2021. febr. 10. 15:47
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem neked nem a mozgással van bajod. A mozgás kötődik valamihez, amit nem sikerült feldolgoznod, vagy hiedelmeid vannak róla.

Azt kellene megtalálnod, hogy mi az.

2021. febr. 11. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!