Ez tényleg megalázó egy idős embernek? Ti megalázónak éreznétek?
Sziasztok!
Pár éve a gyülekezetemben lehetett jelentkezni idős embereket "patronálni": olyanokat, akik állami szociális otthonokban élnek, és nincs hozzátartozójuk, nem látogatják őket, nem kapnak csomagot senkitől. Én akkor jelentkeztem, és már kb. 5 éve tart ez a "kapcsolat" egy idős nénivel. Személyesen sosem találkoztunk, de kb. 2 havonta küldök neki csomagot, írok neki egy levelet, és telefonon szoktunk pár percet beszélgetni.
A csomagba édességeket teszek, egy-egy könyvet, és ha járok valahol, hozok neki valami apróságot, például egy kis emlékpoharat, hűtőmágnest vagy képeslapokat.
Ma pont itt volt a nővérem, mikor a holnap feladandó csomagot készítettem össze, és alaposan letolt, mert a küldendőket egy cipősdobozba csomagoltam. Kekszek vannak benne, egy üveg házilekvár, amit én csináltam, csoki, ilyenek. Tehát semmi nincs benne saját csomagolás nélkül.
Nővérem szerint egy idős ember megalázónak tartja, hogy az ételt olyan dobozba csomagolom, amiben korábban egy cipő volt, mert ők még máshogy tisztelik az ételt, mint mi...
De a doboz teljesen tiszta, jó kis kemény karton, minden, amit beletettem, saját csomagolásban van... és így nem kell legalább a dobozt kidobni.
Szerintetek ez tényleg probléma? Tényleg egy idős ember úgy érezheti, hogy lenézem őt, mert a finomságokat egy cipősdobozba csomagolom? Először hülyeségnek tartottam a gondolatot, de valahogy úgy befészkelte magát a szívembe, hogy nem tudok tőle szabadulni. Nem akarom ezt a nénit megbántani mert ismeretlenül is nagyon megszerettem.
Szerintem egyáltalán nem sértő.
Mindegy miben van. Szerintem a nővéred túlreagálta.
Szuper amit teszel, respect. 👍❤️
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!