Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 17 éves lányként van esélyem...

17 éves lányként van esélyem kockahasat elérni?

Figyelt kérdés

Mostanában egyre többet edzek, egyre több felülés, fekvőtámasz, híd popsiemeléssel, guggolás, plank..(stb..)-et csinálok. Nagyon szeretnék kockahasat, egy álom számomra már régóta. Nyáron napi kb másfél órát edzettem, csak aztán lelki dolgok miatt abbahagytam, ez alatt az idő alatt eléggé elkezdett formásodni már a hasam, és mostanában megint egyre jobban látszanak rajta ilyen "csíkok", mintha már a kockahasnak egy kis előjele lenne😅

Segítséget szeretnék kérni, mert egyedül ez tudom hogy nem igazán fog menni..

Milyen gyakorlatokat csináljak és mennyit? És milyen gyakran?

Legfőképp miket, mennyit és hányszor egyek? Edzés előtt, vagy után egyek?

Kb mennyi idő edzés után lenne már elég látványos a kockahas?

(Ezt az egészet úgy kellene, hogy fogyjak is mellette, mert most már egy ideje fogyókúrázom, szóval tömegnövelős tippeket ne írjatok légyszi😁) De gondolom ha csinálom a gyakorlatokat rendszeresen, akkor a súlyom is kevesebb lesz igaz?

Válaszokat előre is köszönöm!

2021. jan. 25. 22:51
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

#6-os azért lettél lepontozva, mert a cardio pont nem jó kockahashoz. A szálkásító diéta mellé erősítés kell. De a hasát nem érdemes heti 3 alkalomnál többször célozni, hogy az izmok regenerálódni tudjanak. A megfelelő regenerálódás hiánya lassítja az eredményt. A kevesebb itt tényleg nem több:)

Gyakorlatok pl:

- plank, egykezes plank

- plank hips dip

- plank rotation

- mountain climbers

- reverse crunch

- (alternating) leg lowers

- table top crunch

- bicycle crunch (ugyanez lassú verzióban)

- v sit up

- v sit scissors

- russaan twist

- crunch pulses

- 3 point tap crunch

- butterfly crunch

- elbow to knee crunch

.

.

.

Nagyon sok van még én ezeket pl eléggé szeretem. Sokat lehet plusz súllyal még nehezíteni. 20 percnél többet egy alkalommal nem edzenék semmiképp se hasra. Az, hogy miből mennyit csinálsz attól függ, hogy szereted-e az ismétléseket. De egy gyakorlatot kb. 60mp-ig csinálj.

Azt nem tudom megmondani mikor lesz eredmény ez mindenkinél egyéni. De előbb-utóbb biztosan lesz, hajrá:)

2021. febr. 10. 16:57
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Na javítás: a kevesebb itt tényleg több, nem nélkül! De béna vagyok:D
2021. febr. 10. 16:58
 13/23 A kérdező kommentje:

#11-es: Nagyon nagyon szépen köszönöm, nagyon hasznos amiket leírtál!☺️

Ha jól értettem, heti 3x-szor elég lenne edzenem?

2021. febr. 10. 17:28
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ha csak a has a cél. De mondjuk edzhetsz heti 5-ször, de abból két alkalom mondjuk láb/popsi/kar/hát tehát valami más legyen. A hasizmos edzések között maradjon ki 1-1 nap.
2021. febr. 10. 17:57
 15/23 A kérdező kommentje:

És ha heti 3szor edzenék, és abba lenne mindenféle (popsi, kar, láb is, de a legtöbb has lenne, és ezek mindenképp benne lennének amiket írtál)?

Mert most jelenleg heti 5-6szor edzek de ezt soknak érzem, és mindegyik napon szinte mást csinálok és szerintem ez igy nem valami jó :/

2021. febr. 10. 18:20
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Az erősítő edzéseket heti 3-5 alkalommal szokták javasolni. Ha minden nap valami mást csinálsz, akkor több ideje van egy-egy izomcsoportodnak pihennie, ami ideális, de ha te egész testes edzéseket szeretnél végezni minden alkalommal az se gond, hiszen a 3 alkalommal lenne mindegyik között egy nap biztosan pihenő. Így mondjuk kevésbé tudod egy-egy izmodat megdolgozni, de ha így szívesebben csinálod, akkor csináld így, megfelelő étrenddel lesz eredménye, így is jó:)

Figyelj még arra, hogy annak ellenére, hogy edzel azon kívül ne egész nap az ágyban legyél. Menj rövid sétákra mondjuk. Nem tudom mennyit akarsz fogyni de mondjuk a 3 erősítés mellé 1 HIIT-et is berakhatsz, ennek nem kell többnek 20-30 percnél lennie. Na szóval így megvagy 4 alkalommal hetente, ami tartható szerintem. Amúgy nyugodtan írhatsz üzenetet is nekem, én is 17/L vagyok:)

2021. febr. 10. 19:15
 17/23 A kérdező kommentje:

Ohh nagyon szépen köszönöm🥰

Legalább 6kg-ot szeretnék még fogyni😇

Írnál te légyszi?:)

2021. febr. 10. 19:54
 18/23 anonim ***** válasza:
Néha mondjuk elmehetnek futni vagy úszni. Az úszás jót tesz a hatizomnak is és a hasizom nak is. Szerintem próbáld ki. (Különben én szinkronuszo vagyok, az előtt pedig versenyusztam, ettől azért van egy kis kockam 😁)
2021. febr. 11. 15:56
 19/23 anonim ***** válasza:
Én vagyok a # 18-as is, de nem az, aki eddig irogatott neked bocsi.
2021. febr. 11. 15:59
 20/23 A kérdező kommentje:
#18-as: Igen a futást már nagyon tervezem, amint megjön a jobb idő már indulok is! Az úszás nem az én sportom😅
2021. febr. 11. 16:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!