Félek vágtázás közben, mit tegyek?
lótól függetlenül szerintem akkor érzi ezt az ember,ha az adott dolgot nem ő irányítja,vagy nincs benne rutinja.
tehát én olyan lovat választanék vágtára,akinek minden rezdülését ismerem és uralom magabiztosan.
és akkor nem azon kell közben agyalnom,hogy mikor ugrik meg alattam,vagy megáll e ha már nem érzem magam biztosan gyorsabb tempóban.
irányítás és ismétlés a magabiztosság alapja cselekvéstől függetlenül,valamint a tanulási folyamat felépítése is az állandó ismétlés.
Ez a #4, ez tök jókat ír, kár, hogy nem igazakat. Mennyi olyant láttam már, aki évek óta lovagolt egy lovat, heti ötször legalább, és mégis meg tudta lepni a ló. Amellett megvan benne az az ellentmondás - amit erősen furinak is érzek, hogy valaki nem veszi észre - hogy előbb legyen halál magabiztos azért, hogy halál magabiztos lehessen. :D De ez nem baj, én is beszéltem már elég hülyeséget. :D
Kérdező, az ilyent régen futószáron vágtáztatták egy zsáknyit. De ma már nem lehet azon se meglepődni, ha egy intézményben nem is ismerik a futószár fogalmat.
Szerintem egy idő után magától megszűnik ez a félelem, ahogy egyre magabiztosabbá válsz meg egyre jobban kiismered a lovat. Persze mindig vannak váratlan helyzetek, és a legnyugodtabb ló is kifuthat alólad, de azért ha már jobban ismered, valamennyire el tudsz kezdeni a fejével gondolkodni, és mondjuk előre számíthatsz rá, hogy a pálya melletti x dologtól valószínű megijed.
Én is évekig féltem a vágtától, pedig egyébként hosszú ideig voltam futószáron, és aztán ez a félelem fokozatosan alábbhagyott (ebben az is benne volt, hogy elkezdtünk ugratást is gyakorolgatni, és minden félelmem átirányult arra :D) (12 éve lovagolok)
A futószár számomra érdekes kérdés...amikor elkezdtem a lovaglást, az adta a legnagyobb biztonságot számomra. Most meg... időnként az edzőm tartásjavítás végett futószáraz minket, és nem tudom, miért, de vágtánál rohadt ijesztő :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!