Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy eltűnjön a...

Mit tegyek, hogy eltűnjön a pocakom? Miben változtassak?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, 192 centi magas és csak 80 kiló. Régebben edzettem, futottam és kimondottan jó testalkatom volt. Mióta bezártak a konditermek és 8 után nem lehet futni befejeztem a tudatos sportolást illetve mióta töredékére csökkent a keresetem konkrétan spáros péksüteményeken élek, hogy ne menjek teljesen csődbe. A régi munkám után, amit a covid miatt vesztettem el, wolt futár lettem, és bár ez elég mozgásigényes munka (napi átlag 40 emelet, plusz sok dinamikus séta) mégis elapadtak az izmaim és konkrétan pocakom lett. Egyedül a lábam néz ki sportosan, a karjaimról is eltűntek az izmok.

Havi 30 ezer forintos kajabüdzséből semmilyen kondis, tápanyaggazdag étrendet nem tudok összerakni és a meló utáni futás sem játszik, mert megbüntetnek. Mit csináljak, hogy eltűnjön a pocakom? Egyáltalán hogyan került oda?

2021. jan. 3. 21:23
 1/3 MadSeal ***** válasza:
100%

Most lehetne okoskodni, hogy így meg úgy, de valszeg ha ilyen nagy érvágás érne, szerintem teljesen csesznék magamra. Ezért az, hogy te mégis így állsz hozzá, becsülendő. Nem tudok világmegváltó tippeket adni, viszont ha magadra főznél tésztát meg hüvelyeseket (pl. szója, bab, borsó), esetleg heti 1-2 alkalommal disznómáj vagy tojás, munkában pástétomos kenyérrel, lehet ugyan akkora keretben lennél, mintha a kész pékárukat vennéd, mégis fehérjedúsabb étrended lenne. Persze ez sem a legegészségesebb életvitel, de szerintem most ebben a szituban ez a legtöbb amit tehetsz.

Másik oldalt, meg calories in, calories out, valszeg a régi sportos életviteleddel többet égettél el, viszont a kevesebb mozgás mellett az étvágyad maradt a régi. Egy laza diéta lehet segítene. Max egy heti fél kgos fogyással, mert ígyis vitaminban szegény lesz az étrend. Végezhetsz valami sajáttestsúlyos gyakorlatokat is otthon, hogy legyen egy kis stimulus az izmoknak. Sajnos nem tudok mást mondani, csak hogy kitartást.

2021. jan. 3. 22:13
 2/3 A kérdező kommentje:
köszi, az otthoni saját testsúlyos jó ötletnek tűnik, próbálok türelmes lenni magammal, legalább 2 hónap szerintem, hogy valami változás látszódjon.
2021. jan. 3. 22:57
 3/3 anonim ***** válasza:
Hat akkor fuss melo elott. Vagy 5-20ig melozol? Otthon is tudsz edzeni. Vagy elfutsz egy kondiparkba leedzel es hazafutsz. A csirke rizs zoldseg tojas kombo kijon belole. Felkg csirke 700ft. 200g rizs 200ft. Tojas meg zoldseg par100ft/nap
2021. jan. 4. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!