Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Baranyában van késharc oktató?

Baranyában van késharc oktató?

Figyelt kérdés
.

2020. dec. 11. 07:37
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
nincs
2020. dec. 11. 08:46
 2/9 anonim ***** válasza:
Késharc nem reális.
2020. dec. 11. 17:46
 3/9 anonim ***** válasza:
8%
2-es, miért nem? Kést rántok előtted, hogy megkésellek, kést rántasz te is, hogy nope, aztán aszondom, hogy na gyere, ki a keményebb, s megy is a késharc. Mi nem reális ebben? Vagy te éled túl a végén, vagy én.
2020. dec. 11. 19:46
 4/9 anonim ***** válasza:

3. Igen, na ilyen nem történik. Ugyanis ha kést ránrok elő, akkor nem mondok semmit, hanem azzal a mozdulattal megszúrlak háromszor egymás után, aztán már ott sem vagyok. Esélyed sincs kirántani a késed, ha a másiknak már a kezében van és tényleg le akar szúrni. Ez villámgyorsan történik és közelről. A balkezemet az arcodba nyomom, nyitott tenyérrel és ennyi elég hozzá, hogy vége legyen ezidő alatt az egésznek. Vagy ha ki van rántva a késed de nem csinálsz vele semmit, akkor inkább rámarkolok, szúrok és eltűnök. Egy tenyér egy nyakért.

A kar hajlékony, a kés könnyű és villámgyors, közel vagyunk, ha mindkettőnknek is kint van a kése, akkor is az lesz a legvalószínűbb, hogy mindketten ott maradunk. Egy késharcból még a mestereknek is nagyon nehéz sértetlenül kikerülni. Olyannyira, hogy a harcművészek nagy része azt mondja, hogy ha késharcba méssz bele, ott már valamid fel kell áldozni. Vagy észre sem veszed, hogy megszúrtak, aztán majd csak azt veszed észre, hogy kezdesz fázni és szédülni, gyenge a térded.

Próbáld ki otthon, szedj valakit, vegyetek fel olyan pólókat, amikre nincs szükségetek, majd vegyetek a kezetekbe egy egy filctollat és essetek egymásnak. Utána nézzétek meg a pólókat és számoljátok össze, hogy a találatok sokaságából mennyit éreztetek. A kés túl gyors az ember reakcióidejének. Az győz, aki előbb előveszi, mint egy lőfegyver.

A késtanfolyamok arra jók, hogy hamis önbizalmat adjanak, aztán majd azt hiszed fogod tudni hasznosítani a való életben és megöleted magad. Képzeld el ezt úgy, mint egy boxmeccset, de ahogy hozzáérsz a másikhoz vége. Rengeteg ilyen eset van. A Deák téri például, hogy csak egyet említsek.

2020. dec. 11. 22:53
 5/9 anonim ***** válasza:

Túl komolyan vetted, csak viccűtem, de végülis örülök, hogy kielemezted, mert teljesen igazad van. Sokan nem tudják a filmeket elkülöníteni a valóságtól.

Mondjuk ettől függetlenül nem tartom teljesen hülyeségnek a kés elleni harc gyakorlását. Szituációtól is függ, de ha van alkalmad lekapni egy ruhád, hogy azzal védekezz, akkor ha azt gyakoroltad, LEHET esélyed. Bár inkább odaadom a pénzem meg telefonom, az bölcsebb döntés, mint kivérezni a betonon. :D

2020. dec. 12. 01:11
 6/9 anonim ***** válasza:

5. Bocsi nem vettem észre :D

Igen, vannak taktikák, lehet használni például környezetedben tárgyakat, csak az nem reális mint amikor beállnak és elkezdenek "kardozni" a késekkel három percen keresztül a filmekben.

2020. dec. 12. 03:29
 7/9 anonim ***** válasza:

Szerintem Baranyában rengeteg helyen tanítanak késharcot, ugyanígy a 8-ban, a Nyírségben, meg Borsodban.

Igaz, oda születni kell, külsősöket nem nagyon fogadnak a tesók.

A késharc egyébként durva, agresszív, véres. Nem véletlen, hogy a megkéselt áldozatokon jellemzően nem egy szúrás található. Hanem tucatnyi, vagy akár több tucatnyi. Nem épp a kifinomult technikáról szól.

2020. dec. 12. 13:22
 8/9 anonim ***** válasza:
52%

Nagyon jó levezetéseket írtatok...de a dolog sportértéke szerintem kimaradt. Mert mi van ha a kérdező azért szeretné, mert indulna versenyeken mondjuk. Szerintem nagyon jó opció felnőtteknek a késharc verseny, mert víváshoz öregek, bunyózni nincsen kedvük, de mégis megmérettetnék magukat.

A másik nem említett szempont, ha jelentős túlerővel szemben kellene helyt állni, mert előfordulhat. Akkor logikus, hogy nem érdemes felállni boxolni, hanem kés elő és megbökdösni őket az edzésen megtanult módon.

2021. nov. 13. 20:21
 9/9 anonim ***** válasza:
8. Történelmi vívást felnőttként is lehet kezdeni. Ott a szablyavívás, vagy a hosszúkard. Szerintem akkor az már jobb. De ha mindenképpen késharcot akar tanulni, akkor szerintem tanuljon egy sokrétű harcművészetet, aminek az is a része. Például kempo, vagy jiu - jutsu.
2021. nov. 13. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!