Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi lehet a vállammal, orvosi...

Mi lehet a vállammal, orvosi segítség kell?

Figyelt kérdés
múlt hét szerda vagy csütörtök este történt valami a jobb vállammal, nem erőltettem meg nem érte fizikai behatás, talán annyi volt hogy ülésből felnyúltam a fejem feletti polcra. azóta nem bírom emelni a karom, könyök mozog is valamennyit, de nyújtott karral alig bírom valamennyire elemelni a testemtől semelyik irányba mert iszonyat mód elkezd fájni, ha előre akkor a váll eleje, ha oldalra akkor a közepén. szinte egy egész sávban a kar kapcsolódásánál. kenegetem gyulladáscsökkentő krémekkel, de úgy látom hiába tűnt jobbnak egy nap hétvégén,jobban mozgott, nem sokat változott. ha másik kezemmel megfogom és felteszem egy polcra pl oldalirányban, akkor minimális csak a fájdalom,viszont ha arrébb húzódok hogy a levegőben legyen iszonyat fájdalom csap bele és le kell tennem, nem bírom tartani. mi lehet ez? alvásnál erre az oldalra nem tudok fordulni és ha a másikon is fekszem és magamra rakom, vagy csak háton az ágyra tompa fájdogálásba kezd
2020. nov. 30. 22:03
 1/7 Slowrider ***** válasza:
100%
Teljes a mozgáskiesés, vagy csak fájdalmas emelni a karodat?
2020. nov. 30. 22:56
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Életkort nem írtál, pedig annak is lehet jelentősége.

Huszon évesen még kopás, meszesedés nem valószínű, negyvenen túl már az sem kizárható.

A leírásból inkább tűnik rándulásnak, meghúzódásnak, mint komolyabb problémának.

Ki kellene mozgatni minden irányba a kart, és megfigyelni, mikor fájdalmas a mozgás, és melyik izom fáj.

Felmerülhet nyaki gerincsérv gyanú, de akkor általában a fejmozdulatokra is van fájdalom, ami a vállon keresztül sugárzódik tovább a kar izmaiba

2020. dec. 1. 01:21
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ermelleki Attila megcsinalja egy alkalommal.

Youtubon nezd meg ot es a kezeleseket. Facen van elerhetosege.

En voltam nala. Bevalt.

2020. dec. 1. 02:27
 4/7 A kérdező kommentje:
valamennyire mozog, de nagy fájdalmakkal jár, gey ponton túl nem tudom emelni, vállmagasság alá valamivel a max. 30 vagyok
2020. dec. 1. 09:44
 5/7 Slowrider ***** válasza:

Amit írtál, az eléggé rotátor mandzsetta problémára utal, bár nem írtad le a fájdalom pontos helyét. A rotátoros fájdalom helye ott van, ahol kitapintod a vállcsúcs és a felkarcsont közti részt. Ennek sérülése idézi elő azt a tipikusan egy ponton jelentkező fájdalmat, amit leírtál. Ha így van, akkor olvass tovább.

Ennek oka maga a vállizület felépítése és a túlerőltetés (lehet csak pillanatnyi is). Ettől mikrosérülések keletkeznek az inakban, ami lokális gyulladást okoz. Viszont mivel az inak vérkeringése gyenge, a gyógyulás is hosszadalmas. Gyógytorna, kímélés kell hozzá, amit meg lehet támogatni homeopátiás szerekkel. Erre a Traumeel remek, akár tabletta, akár lokális injekció formájában.

Keress fel egy gyógytornászt. Több gyakorlatot tud mutatni neked 5 perc alatt, mint bárki más.

2021. febr. 21. 09:29
 6/7 A kérdező kommentje:
november végén írtam ki a kérdést, az lett a vége hogy nem jutottam el vele dokihoz de jópár hét elteltével, lehet volt 4 is, enyhült folyamatosan a fájdalom és kiszélesedett a mozgássprektuma, mostmár ugyanolyan funkcióban tudom használni mint előtte, befagyott vállra gondolok talán
2021. febr. 21. 10:26
 7/7 Slowrider ***** válasza:
Szuper, örülök, hogy jobban vagy.
2021. febr. 21. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!